• onze waardering

Recensie: Our Friend RECENSIE

Recensie: Our Friend

Het leven van Nicole en Matthew wordt compleet op zijn kop gezet wanneer bij Nicole kanker vastgesteld wordt. Vooral wanneer het zo erg uitzaait, dat de dokter hen verteld dat ze nog maar zes maanden te leven heeft. Matthew weet niet meer wat hij moet doen en hoe hij voor zijn twee dochters moet zorgen, maar dan komt hun beste vriend Dane te hulp. Hij trekt bij hen in om voor het gezin te zorgen en ze te steunen waar en hoe hij kan.

Our Friend is een film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Matthew Teague schreef, als journalist zijnde, een artikel genaamd ´The Friend: Love is not a big enough word´ over beste vriend Dane. Uit het hele verhaal blijkt wat een geweldige, liefdevolle en lieve vriend Dane is. Ook acteur Jason Segel zet het personage Dane zo prachtig neer, dat je als kijker op slag van hem houdt. Matthew zelf, gespeeld door Casey Affleck, is een lastig persoon die te kampen heeft met agressieve neigingen, waardoor het moeilijker is om hem in je hart te sluiten. Nicole (Dakota Johnson) heeft ontzettend veel vriendinnen en geeft om alles en iedereen, wat haar op zich een fijn personage maakt. Later maakt de chemotherapie en de ziekte een iets minder fijn persoon van haar, maar dat kun je niemand in haar situatie kwalijk nemen.

Our Friend is dus op waarheid gebaseerd, wat de gebeurtenissen extra indrukwekkend maakt. Iedereen die te maken gehad heeft met kanker in zijn omgeving (of niet te hopen, zelf) weet hoe vreselijk de ziekte is en wat het met je leven kan doen. Daardoor maakt Our Friend nog meer indruk, mede door lange stiltes en aaneengesloten beelden van de acteurs die het moeilijk hebben.

Er zijn twee nadelen aan de film. Ten eerste ligt het tempo erg laag. Er wordt met regelmaat geschakeld naar het verleden en het heden, naar andere jaartallen, waarbij je ook ziet hoe lang dit na de diagnose van Nicole is. Wellicht komt het doordat het een waargebeurd en zielig verhaal is, dat het tempo laag ligt. Op zich zou dit niet zo erg zijn, als de film geen twee uur duurde. Het beeldmateriaal had voor het mooie ingekort kunnen worden, waardoor Our Friend voor meer mensen een aanrader zou zijn.

De duur van de film en het trage tempo zorgen ervoor dat Our Friend beoordeeld wordt met 3 hartjes. Had dit anders geweest, had hij zeker 4 hartjes verdiend, want het acteerwerk en de manier waarop het verhaal in elkaar gezet zijn, zijn prachtig.

Recensie: Our Friend

Our Friend

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Nadat journalist Matthew (Casey Affleck) hoort dat zijn vrouw Nicole (Dakota Johnson) nog maar zes maanden te leven heeft, krijgt hij onverwacht de steun van hun beste vriend Dane (Jason Segel), die bij hen intrekt en zijn eigen leven in de wacht zet. Hij verlaat zijn werk en zijn vriendin om er te zijn voor Matthew, Nicole en hun dochters. Zijn impact op het hele gezin is veel groter – en dieper – dan iemand zich ooit had kunnen voorstellen. Dit buitengewone én waargebeurde verhaal is gebaseerd op Matthew Teague’s artikel ‘The Friend: Love Is Not a Big Enough Word’.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen