• onze waardering

Recensie: Vanquish RECENSIE

Recensie: Vanquish

VANQUISH: strijd tussen geweld en geweldig

Je kunt nog zo vastbesloten zijn om een crimineel verleden achter je te laten, wanneer het leven van je ontvoerde dochter alleen valt te redden door opgedrongen herhaling dan schiet je principieel door de remmen.

Het overkomt Victoria (Ruby Rose) als de gecriminaliseerd politiecommissaris Damon Hickey (Morgan Freeman) haar voor het blok zet. Nota bene de enige man waarin ze haar vertrouwen stelt en die ze met liefde verzorgt nadat hij in een rolstoel terecht is gekomen na een afrekening in het circuit.

Victoria moet het onmogelijke presteren om miljoenen aan baar geld bij elkaar te harken binnen enkele nachtelijke uren. De redding van haar doodzieke kind vereist een metamorfose in een gewelddadige moordenares. Het is de jacht van een vrouw op topcriminelen die op hun beurt klaar staan om het verleden te wreken. De spectaculaire scènes rijgen zich aaneen, waarbij de geraffineerde effecten van sinistere muziek, vuurwerk en een vuurtoren de gewelddadige sfeer een boost geven. Vooral de ontsnappingen op een motor zijn adembenemend met een compliment aan het ingehuurde stuntteam. Hier krijgt het ‘Geef me de vijf’ wel een zeer speciale invulling. Vijf opdrachten waarbij een vrouw alleen het tegen doorgewinterde slechteriken op moet nemen.

Hoewel de opruimacties in deze thriller wel heel erg glad verlopen, de logica soms ver te zoeken is en je wel weet welke kant het op gaat, verbijstert toch het ongeloof. Op de vraag of er in de zwaarste misdadiger toch nog enig gevoel van menselijkheid kan huizen geeft Vanquish een treffend antwoord. Freeman overtuigt als het meedogenloze brein van een bende; bij Rose met haar charmante verschijning heb je na anderhalf uur nog steeds het gevoel van: dat kan toch niet waar zijn. De dialogen zijn kort ben beklemmend. In een criminele wereld is het parool immers: geen woorden maar wandaden.

Een film waar schot in zit en hoe! Maar geen hap-slik-verhaal waarin Gallo zorgt voor een spannende ontknoping. Voor iemand die je kind bedreigt en je van het goede pad haalt heb je graag de laatste kogel over. Dat is toch geen vraag? Gallo ging er mee aan het stoeien. De rolbezetting is afgewogen: de enscenering van niveau en de geluiden flink ondersteunend. Overtuigt de bedenker van Bad Boys ook in deze creatie? Daar zal iedere kijker zijn of haar eigen gedachten op los mogen loslaten.

Recensie: Vanquish

Vanquish

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In de dynamische actiethriller Vanquish chanteert de gepensioneerde politiecommissaris Damon Hickey (Morgan Freeman) zijn verzorgster Victoria (Ruby Rose) door haar dochter te ontvoeren. Als Victoria haar ooit nog wil zien zal zij, met gevaar voor eigen leven, in één nacht miljoenen aan zwart geld moeten ophalen bij criminelen. Geschokt door het verraad van de enige man die ze ooit heeft vertrouwd, baant Victoria zich een weg door een nacht vol misdadigers en wordt zij geconfronteerd met personen uit haar verleden die uit zijn op wraak. Hoe lang houdt Victoria het nog vol om tot het uiterste te worden gedreven?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

 • De affaire - Yvonne Doorduyn

 • De roep van de raaf - Mercy Ngeno

 • Boze zomer - Jan-Willem Anker

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen