• onze waardering

Recensie: Chaos Walking RECENSIE

Recensie: Chaos Walking

Todd Hewitt woont op een andere planeet, waar geen vrouwen meer zijn en hij de jongste jongen is die geboren is. Het ergste aan daar wonen? De Noise: dit betekent dat iedereen om hem heen elkaars gedachten kan horen. Hierdoor is het onmogelijk geheimen te houden voor elkaar - en voor de burgemeester. Normaal is dit niet zo'n gigantisch probleem, maar wanneer er een meisje op het toneel verschijnt die Todd geheim wil houden, wordt het een heel ander verhaal...

Chaos Walking is een verfilming van het eerste boek in de gelijknamige trilogie van Patrick Ness, genaamd The Knife of Never Letting Go. De film zelf is ook een beetje chaotisch, dat past dan weer bij de titel ervan. Todd heeft nog nooit een meisje gezien, omdat er geen vrouwen en meisjes meer zijn. En dan komt er ineens een meisje (letterlijk) uit de lucht vallen. Gezien het feit dat de gedachten van Todd voor iedereen om hem heen hoorbaar zijn, is dat wel een probleem. Gedachten als ´Ze is mooi´ of ´Zou ze me willen zoenen?´ kan Viola dus ook horen. Hoe gênant is dat? Dit zorgt in Chaos Walking voor een aantal hilarische scènes. Todd wil zijn gedachten graag maskeren door aan iets te denken wat neutraal is, dus ´I am Todd Hewitt´ is een zinnetje wat je vaak hoort. De film is een stuk grappiger dan gedacht, wat zeker een welkome bijkomstigheid is.

Tom Holland speelt de hoofdrol in Chaos Walking. We kennen hem natuurlijk al uit de Marvel films als Spiderman (slash Peter Parker). Hier heeft de jonge acteur al laten zien dat hij zowel serieuze als hilarische stukken neer kan zetten. Naast hem speelt Daisy Ridley, bekend van haar rol in de nieuwste Star Wars films. Andere acteurs die je kunt kennen zijn Mads Mikkelsen en Nick Jonas. Al met al hebben zij prima werk geleverd om hun personages over te brengen op het (grote) scherm.

Het verhaal verloopt wat chaotisch en dat is jammer. De basis is namelijk best gaaf en ondanks dat het niet super origineel meer is, moet je je wel bedenken dat het eerste boek al in 2008 verschenen is. Op momenten doen Chaos Walking denken aan de recente Netflix film Love and Monsters, die een beetje in hetzelfde straatje valt en waarschijnlijk dezelfde kijkers trekt.

Chaos Walking is een prima film als je zin hebt om te lachen en actie wilt zien, maar verwacht er niet te veel van. Als boekenliefhebber kun je echter wel zien dat het verhaal in het boek goed opgezet is en dit maakt je nieuwsgierig naar de trilogie. Wellicht zullen de volgende twee delen ook verfilmd worden, wat voor fans van Tom Holland zeker geen straf is!

Recensie: Chaos Walking

Chaos Walking

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het verhaal speelt zich af in de toekomst waar alle vrouwen zijn overleden en alle mannen elkaars gedachten kunnen zien en horen. Het verhaal gaat over de jongen Todd Hewit (Tom Holland). Ook zijn gedachten kunnen door iedereen gezien en gehoord worden en hij hoort ook de gedachten van alle anderen, dit wordt Herrie genoemd. Maar dan stort er een vrouw in een ruimteschip neer op de Aarde. Wanneer Todd haar ontmoet, komt hij erachter dat hij haar gedachten niet kan zien en horen. Hij besluit om haar te beschermen. Tijdens zijn reis ontdekt Todd zijn eigen verborgen krachten en duistere geheimen van het verleden...

Meer info
  • Extra Informatie:

    Bekijk hieronder de trailer:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Deze boeken worden nu verfilmd

Zoek in artikelen