• onze waardering

Recensie: Chesapeake Shores - Seizoen 1, 2 en 3  RECENSIE

Recensie: Chesapeake Shores - Seizoen 1, 2 en 3 

Abby O'Brien-Winters woont met haar twee dochters in New York. Wanneer ze een telefoontje krijgt van haar jongere zus Jess, keert ze terug naar haar geboorteplaats, een schattig kustplaatsje genaamd Chesapeake Shores. Al snel blijkt dat zij niet de enige is die verlangt naar dat gevoel van thuis. Ook Abby's moeder, zus Bree, broer Colin, broer Kevin en jeugdliefde Trace zijn ook al gauw weer te vinden in Chesapeake Shores. 

Deze serie is gebaseerd op een boekenserie van Sheryll Woods, die ondertussen al zeker veertien delen kent. In Nederland is de film te zien op zowel Videoland en Netflix, maar van oorsprong is de serie gemaakt voor Hallmark Channel. Dit is het kanaal dat we vooral kennen van de zoetsappige Valentijns- en kerstfilms. En ook deze serie heeft alle welbekende ingrediënten van een Hallmark-succes: Een hoofdpersoon die terugkeert naar een pittoresk dorpje waar het leven zoveel eenvoudiger lijkt, met een plaatselijk eettentje en in dit geval een boekenwinkeltje. Een klassieke Amerikaanse serie die je met hele gezin kan kijken, waar feelgood en het gevoel van familie en saamhorigheid centraal staat.

Seizoen 1 

Het zal voor de fans van de boeken vast heerlijk zijn om de wereld van Chesapeake tot leven te zien komen. De serie kent een goede cast met een aantal bekende gezichten. Zo wordt Abby gespeeld door Meghan Ory (Roodkapje in Once Upon A Time) en speelt Jesse Metcalfe haar jeugdliefde Trace. In het begin draait het plot met name om deze twee en dat is niet verkeerd; de chemie tussen deze twee hoofdpersonen spat van het scherm. En wist je dat Jesse Metcalfe niet alleen kan acteren en fijn is om naar te kijken, maar dat hij ook nog songwriter is?! Langzamerhand krijgt de rest van de familie O'Brien ook steeds meer screentime en dat is een fijne afwisseling. Met name Bree, Jess en Colin wekken behoorlijk de interesse en het maakt de kijker nieuwsgierig om ze beter te leren kennen.  

Seizoen 2 

Alle afleveringen van Chesapeake Shores hebben negen à 10 afleveringen van 40 minuten. De afleveringen vliegen dus voorbij en voor je het weet, ben je alweer in seizoen 2. De serie is dan ook enorm binge-proof. In het eerste seizoen zat af en toe wat mysterie en dat is waar seizoen 2 gelijk mee verder gaat. De kijker krijgt eindelijk wat antwoorden over het mysterie rondom Trace. Ook krijgt de muzikale carrière van Trace meer aandacht. De serie maakt goede keuzes door de aandacht wat meer te spreiden naar alle gezinsleden van de familie O'Brien. Alhoewel Abby een stralende lach heeft, lijkt ze steeds meer te mokken, te piekeren en te zuchten en de scenes met haar beginnen wat zwaarder te voelen. Wanneer je zo hard voor een relatie moet vechten, is het het dan nog waard? Als kijker vraag je het je af, wanneer je kijkt naar Trace en Abby 

Seizoen 3 

Chesapeake Shores bevindt zich in het genre drama en romantiek. Echter, de kijkwijzer is voor de leeftijd 9+. Zoals je van Hallmark gewend bent, is het een echte familiezender. Dus alhoewel er enorm veel romantiek is, de hoofdpersonen allemaal volwassen zijn en er behoorlijk wat zwoele en smachtende blikken worden uitgewisseld, zijn zelfs de zoenscenes vrij basic en liefjes. De serie is voorspelbaar, maar vermakelijk. Er is enorm veel drama, maar het blijft wat aan de oppervlakte en gaat nooit echt de diepte in. Seizoen 3 lijkt daarin iets te veranderen. Al twee seizoenen voel je als kijker regelmatig de spanning in huize O' Brien, maar wat er in het verleden nu precies is gebeurd.. dat weten we niet. In seizoen 3 is het dan zover. Voor de verandering stoppen de personages even met liefjes naar elkaar lachen en elkaar aanpakken met zijde handschoenen. Er worden wat oude wonden open gemaakt en het wordt even 'messy'. Geen verkeerde keuze, dit is precies wat Chesapeake Shores even nodig had om niet in te zakken.  

Ben je een fan van het Hallmark Channel en alles wat zij produceren? Dan is Chesapeake Shores gemaakt voor jou! Het is een vermakelijke, feelgood serie waar je je even helemaal bij kan ontspannen en weg kan dromen van de heerlijke stranden en countrymuziek. 

Recensie: Chesapeake Shores - Seizoen 1, 2 en 3 

Chesapeake Shores - Seizoen 1

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Abby O'Brien Winters keert terug naar Chesapeake Shores nadat ze een telefoontje kreeg van haar zus Jess, die de herberg heeft gerenoveerd. De herberg doet het niet goed en Abby probeert met haar zus de herberg te redden. Als ze terugkeert krijgt ze niet alleen te maken met haar familie, maar ook met Trace Riley, de man die ze 10 jaar geleden verlaten heeft. Trace vormt in eerste instantie een obstakel, maar wordt al snel een bondgenoot en een tweede kans om ware liefde te vinden.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Recensie: Outlander - Seizoen 1

Zoek in artikelen