• onze waardering

Recensie: Sweet Girl RECENSIE

Recensie: Sweet Girl

Sweet Girl is een actiethriller over het verlies van een geliefde en gerechtigheid. Ray verliest zijn vrouw Amanda aan kanker omdat een hebzuchtig bedrijf zorgt dat er geen marktontwikkeling is rondom nieuwe en betere medicijnen voor kanker. Hij bedreigt de CEO van het bedrijf BioPrime, Simon Keeley die dit verder niet serieus neemt. Ray en dochter Rachel proberen hun leven opnieuw op te pakken wanneer Ray benaderd wordt door een journalist om over BioPrime te praten. Deze ontmoeting loopt mis en het is tijd om op zoek te gaan naar gerechtigdheid.  

De film begint met een moment in het heden en gaat vervolgens terug in de tijd om te vertellen hoe we gekomen zijn tot waar we nu zijn. Het verhaal vertelt het ziektebed van Amanda en haar overlijden wat een grote impact heeft op Ray en Rachel. Zes maanden later zien we dat Ray en Rachel hun leven weer proberen op te pakken. Vervolgens volgen een paar gewelddadige scenes die de start van de zoektocht naar gerechtigheid vormen. Hiermee lijkt Sweet Girl weer een van de zoveel gewelddadige actiefilms te zijn. Verschillende gebeurtenissen volgen elkaar op die je een beetje meenemen in het verhaal en vooral het schrijnende beeld na het verlies van een geliefde laten zien. Tot we richting het einde weer uitkomen bij het moment in het heden waar de film begonnen is en een ontzettende plottwist naar voren komt. Dit moment zorgt voor een ontzettende versnelling en spanning in het verhaal. Zonder hierover te veel weg te geven is deze plottwist wel het moment wat deze film goed maakt en dit moment draagt de hele film. Wel is de geloofwaardigheid van de actiemomenten hierdoor soms wat lastig te begrijpen.  

De film maakt niet veel gebruik van special effecten. Natuurlijk zijn deze wel gebruikt in de gevechten om deze geloofwaardiger te maken, maar verder komt de film over als niet bijzonder aangekleed met speciale effecten. Acteurs Jason Momoa en Isabela Merced spelen een ontzettend goede en geloofwaardige rol in dit verhaal. De emoties rondom het overleiden van moeder/ vrouw Amanda komen zo oprecht over dat je bijna zelf zit te huilen op de bank. Ook de boosheid en de kracht waarmee zij dit verhaal neerzetten is ontzettend goed gedaan.  

De plottwist richting het einde van de film samen met de actiemomenten zorgt dat het goed binnen het thema van actiethriller past. Hierdoor word je zeker tot het einde gegrepen mede dankzij de goede acteurs die het verhaal zeer overtuigend weten neer te zetten. Het begin van het verhaal is wat langzaam maar al met al is Sweet Girl een goede actiethriller die zeker niet weer een van de zoveelste actiefilms is. Een aanrader als je van spanning en actie houdt en daardoor ook 4 hartjes waardig! 

Recensie: Sweet Girl

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

  • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

  • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

  • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

  • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen