• onze waardering

Recensie: Shang-Chi and the legend of the ten rings RECENSIE

Recensie: Shang-Chi and the legend of the ten rings

Shaun is gevlucht voor zijn verleden en geniet van een simpel leven in Amerika. Wanneer hij echter opgezocht wordt door een bende die hij kent uit zijn jeugd, wordt alles anders. Shaun en zijn beste vriendin Katy reizen af naar China om een eeuwenoud raadsel op te lossen. Legendes, mythische wezens en magische ringen liggen in het verschiet… En deze blijken allemaal echt te zijn!

Shang-Chi and the legend of the ten rings is de nieuwste film in het Marvel universum. En wat een toevoeging is het! Allereerst is de film ontzettend gaaf opgezet. Shang-Chi, die zichzelf Shaun noemt, is getraind om te doden en hierbij komen de nodige martial arts bij kijken. Als kijker zul je je verbazen over de gevechten die op het scherm voorbij komen, maar wel op de meest positieve manier! De film is duidelijk gemaakt met het oog op 3D en 4D voorstellingen. Er zitten heel veel effecten in die in zulke settings heel gaaf zijn, zoals veel watereffecten en bewegingen of draaiingen met de camera’s. Mocht je in de gelegenheid zijn Shang-Chi and the legend of the ten rings in de bioscoop te bekijken is dit zeker een aanrader, want Marvel heeft er echt voor gezorgd dat het een ervaring is om niet te vergeten.

Simu Liu, die de rol van Shang-Chi op zich genomen heeft, schittert absoluut in deze productie. Hij is ontzettend overtuigend en zijn acteerwerk zorgt ervoor dat je als kijker echt gelooft wat hij je laat zien. Katy wordt gespeeld door Awkwafina (Jumani: The Next Level, Crazy Rich Asians). In deze rol laat zij zien dat ze niet alleen komische rollen kan spelen (al heeft haar personage zeker veel humor), maar dat ze ook meer serieuze scènes kan spelen. Daarnaast zitten er veel andere acteurs in Shang-Chi and the legend of the ten rings die heel goed presteren. Zoals Marvel-fans inmiddels gewend zijn, zijn er ook andere bekenden uit het MCU die in het verhaal verschijnen. Ook zijn er twee after-credits scènes - het blijft Marvel natuurlijk!

Waarin Marvel vooral uitblinkt in deze film, is het neerzetten van een stuk Chinese cultuur. Kijk dan ook niet verbaasd op wanneer er Chinees gesproken wordt: dit gebeurd met regelmaat in Shang-Chi and the legend of the ten rings. De prachtige vechtkunsten, legendes en mythes en andere gebruiken uit Azië worden gerepresenteerd en dit is heel mooi gedaan.

Shang-Chi and the legend of the ten rings is een prachtige, leuke, vermakelijke en bovendien heel gave film die je eigenlijk gewoon gezien moet hebben. Qua lengte, verhaallijnen, uitdieping van de personages en de animaties zit het allemaal precies goed. Je wordt als kijker meegenomen in de magische wereld waar de moeder van Shaun vandaan komt: eentje waarin mythische wezens leven en alles mogelijk lijkt.

Shang-Chi and the legend of the ten rings is één van de beste films die Marvel ons heeft gebracht. Aan het einde wordt aangekondigd dat Shang-Chi terug zal keren, en wanneer je deze film gezien hebt is het honderd procent zeker dat je meer wilt zien!

Recensie: Shang-Chi and the legend of the ten rings

Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings 

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Marvel Studios’ Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings moet Shang-Chi (gespeeld door Simu Liu) het verleden confronteren dat hij achtergelaten dacht te hebben, terwijl hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie wordt getrokken. Daarnaast speelt Tony Leung in de film Wenwu, Akwafina speelt Shang-Chi’s vriendin Katy en Michelle Yeoh speelt Jiang Nan. De overige cast bestaat uit Fala Chen, Meng’er Zhang, Florian Munteanu en Ronny Chieng. Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings is geregisseerd door Destin Daniel Cretton en geproduceerd door Kevin Feige en Jonathan Schwartz.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer: 

Nieuwste artikelen

 • 12x Supernatural feiten die je nog niet wist

 • Luister nu gratis Vijftig Tinten Grijs exclusief op Storytel

 • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

 • De Hillel Codex - Emile Schrijver

 • Recensie: Encanto

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • De 48 hoogst verwachte films van 2021

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen