• onze waardering

Recensie: Sex Education - seizoen 3 RECENSIE

Recensie: Sex Education - seizoen 3

Otis heeft in de vakantie een hoop lol gemaakt (en seks gehad) om Maeve te vergeten. Dan begint school weer en worden de twee weer herenigd. Ongemakkelijk, zeker omdat ze geen vrienden meer zijn. Op school verandert er heel veel: een nieuw schoolhoofd wil het imago van ´seksschool´ achter zich laten, maar dit heeft een grote impact op de leerlingen.

Sex Education is terug met het derde seizoen. De Netflix Original is ontzettend populair, en niet alleen onder tieners. Sex Education maakt een hele hoop bespreekbaar over seks, seksualiteit en vragen rondom dit onderwerp. Naast hetero- en homoseksuele personages worden in seizoen 3 ook non binaire personen geïntroduceerd. In eerdere seizoenen zijn ook aseksuele personen aan bod gekomen. Wat zo sterk is aan deze serie, is dat het ècht een serie over seksualiteit is. Niet alleen homo- of heteroseksuele mensen spelen een rol, maar er wordt aan zoveel verschillende dingen aandacht besteed. Jean, de moeder van Otis, is zwanger. Zo wordt er ook gefocust op zwangerschap. Bij een ander personage zien we een kinderwens, maar frustratie en verdriet omdat zwangerschap uitblijft. Je ziet dat Sex Education dus echt over van alles gaat, en niet alleen over tieners die seks willen hebben. Doordat er ook gefocust wordt op volwassen personages is de serie ook voor volwassenen goed te bekijken.

Sex Education heeft in dit seizoen 8 afleveringen. Eigenlijk zouden we er best meer willen, want de personages die we al kennen krijgen steeds meer diepgang. Je leert steeds meer over ze en wat zo mooi is, is dat ze zich echt ontwikkelen. Zo zie je dat Adam bijvoorbeeld echt zijn best doet om te veranderen. Hij is zo’n ander persoon dan in seizoen 1, waardoor hij veel meer diepgang krijgt en je hem als kijker beter begrijpt. Ook zijn vader, die al jaren in een vast patroon zit, probeert te veranderen. Sex Education leert ons niet alleen over seks en de gevolgen daarvan, maar ook over persoonlijke ontwikkeling in mensen.

Deze serie heeft alles: humor, drama, verdriet, seks... Wat Sex Education mooi maakt, is dat je alle emoties meevoelt. Op het moment dat Otis huilt, wil je het liefst met hem meehuilen. En wanneer Eric lacht? Dan moet je zelf toch ook wel glimlachen. Iedereen heeft zijn eigen problemen, maar alle verhalen worden mooi met elkaar verweven en zo zijn alle personages belangrijk. Ook voel je bij iedereen wel wat, en dat zorgt voor een prettige kijkervaring.

Ook dit seizoen van Sex Education is weer een succes. Relaties beginnen, eindigen of veranderen; dit is de realiteit en deze wordt door Netflix zeker niet geromantiseerd. Sex Education laat echt zien dat er veel verschillende mensen zijn, maar ook meerdere manieren om van seks te genieten. Het is absoluut oké om jezelf te zijn en jezelf te uiten, is de boodschap van deze populaire serie.

Recensie: Sex Education - seizoen 3

Sex Education - Seizoen 3

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Helaas heeft Netflix nog geen plot van Sex Education seizoen 3 vrijgegeven, maar het eind van seizoen 2 heeft nog genoeg open gelaten voor het derde seizoen. Zo is Jean zwanger van Jakob en het is nog maar de vraag of ze het kind gaat houden of kiest voor een abortus. Otis en Jakob weten nog niks van de zwangerschap dus in het derde seizoen zou het zomaar kunnen dat Jean dat aan hun gaat vertellen. Ook zagen we in seizoen 2 dat Eric zijn relatie met Rahim publiekelijk beëindigde vanwege Adam. Adam maakte namelijk via een groot gebaar zijn liefde voor Eric en zijn biseksualiteit bekend. Daarnaast eindigde het tweede seizoen met een cliffhanger. Otis liet via een voicemail een bericht achter voor Maevis, waarin hij zijn liefde voor haar verklaarde. Echter verwijderde Isaac dat bericht, waardoor Maeve het niet heeft kunnen beluisteren...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Een vriendschap - Silvia Avallone

 • Voor het donker thuis - Riley Sager

 • Wallbanger - Alice Clayton

 • Ik hoor wat je zegt - Heather Morris

 • Trailer The Princess Switch 3 onthuld door Netflix

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Netflix codes

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Recensie: De zeven zussen

Zoek in artikelen