• onze waardering

Recensie: Pretty Smart - seizoen 1 RECENSIE

Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

Claire is blij dat haar zus naar LA komt: zij en Chelsea zijn sinds de scheiding van hun ouders amper meer bij elkaar geweest en ze weten praktisch niets van elkaar. Claire kan niet wachten, maar Chelsea is minder enthousiast. Ze moet noodgedwongen bij haar zus en diens kamergenoten gaan wonen. En terwijl Chelsea ontzettend intelligent is, zijn Claire en haar vrienden niet de slimste mensen om mee om te gaan. Dat kan haast niet goed gaan!

Pretty Smart is een comedyserie die bestaat uit 10 afleveringen van 25 minuten. De hoofdrolspelers zijn onder andere Emily Osment, die vooral bekend is als de beste vriendin van Hannah Montana (namelijk Lilly) en Gregg Sulkin, die Mason speelde in Wizards of Waverly Place. Beide zijn Disney shows en het lijkt erop dat de makers van Pretty Smart in hetzelfde straatje wilde blijven. De personages lijken meer op een karikatuur van een dom personage dan dat je ze serieus kan nemen. Dat is jammer, want ook als ze iets slimmer waren was de serie leuk geweest. Nu lijkt het of de makers gewoon doorgegaan zijn in het Disney straatje. Andere acteurs die je kunt kennen zijn Cinthya Carmona (Greenhouse Academy) en Michael Hsu Rosen (Tiny Pretty Things). 

In Pretty Smart moet Chelsea ermee om leren gaan dat niet alles gaat zoals ze wil. Ze moet zich aanpassen aan de mensen waar ze bij intrekt, iets wat geen gemakkelijke taak voor haar is. In eerste instantie voelt ze zich beter dan hen en hoopt ze dat ze zo snel mogelijk weer weg kan. Maar zowel Chelsea als de vriendengroep moet leren om te gaan met veranderingen en zich aanpassen. Dat geeft Pretty Smart wel een fijn feelgood-gevoel, omdat de personages hun best voor elkaar doen en naar elkaar toe groeien.

Pretty Smart is een leuke serie om tussendoor te kijken of op de achtergrond aan te zetten, maar als volwassene is het zeker geen must see. Voor tieners, dezelfde doelgroep als Hannah Montana en Wizards of Waverly Place, is Pretty Smart absoluut een aanrader. Voor die doelgroep zou de serie een hartje hoger krijgen, maar voor het gemiddelde publiek beoordeel ik Pretty Smart met 3 magere hartjes. Vermakelijk, maar een beetje te over de top en nep.

Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

Nieuwste artikelen

  • De meest gekeken Netflix series in 2021

  • 12 romantische fantasy series

  • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

  • De leukste Lord of the Rings memes

  • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Recensie: De zeven zussen

Zoek in artikelen