• onze waardering

Recensie: The Wheel of Time - aflevering 1 t/m 3 RECENSIE

Recensie: The Wheel of Time - aflevering 1 t/m 3

In het begin maakte de Schepper Het Rad des Tijds, wat een patroon weeft waarin mensenlevens als draden in een groot geheel geweven worden. Het Rad des Tijds blijft draaien… In deze wereld worden opnieuw geboren zonder enige kennis van hun voorgaande levens: reïncarnatie is heel gewoon in de kringloop van het leven. Wanneer een krachtige magiër genaamd Moiraine op zoek gaat naar de Herrezen Draak, zet zij met haar boodschap de levens van een aantal jongeren op zijn kop. Eén van hen is de Draak, de enige die het tegen de gevreesde Duistere op kan nemen…

The Wheel of Time is een langverwachte Original serie van Amazon Prime. Het eerste seizoen zal bestaan uit acht afleveringen, waarvan de eerste drie in één keer op Prime verschenen zijn. Vanaf nu zal iedere vrijdag een nieuwe aflevering te bekijken zijn. De serie is gebaseerd op de gelijknamige populaire boeken van Robert Jordan. Nadat de schrijver overleed, ging zijn vrouw op zoek naar iemand die het laatste boek kon afmaken. Ze koos fantasyschrijver Brandon Sanderson, maar al snel werd duidelijk dat het ingewikkelde verhaal niet in één boek afgerond kon worden. Zo werd het boek wat gepland stond opgedeeld in drie.

Onder de fantasy lezers is Robert Jordan een naam die iedereen kent. De man had een ongekend talent en al zijn fans waren door het dolle heen toen duidelijk werd dat The Wheel of Time verfilmd zou worden. Zowel vrouw Harriet als Brandon Sanderson waren betrokken bij de productie van de serie.

Een super gave toevoeging is het intro filmpje, waarin de draden van de mensenlevens met elkaar verweven worden tot een mooi geheel. Dit speelt prachtig in op het begin van het geschreven verhaal, waarin de Schepper Het Rad des Tijds maakte.

Als kijker moet je wel echt van (epische fantasy) houden, maar wanneer je de wereld instapt en oplet wat er verteld wordt, is The Wheel of Time vanaf de eerste paar minuten al ontzettend interessant. De setting heeft veel weg van bekende films en series. Zo zijn een aantal namen en plaatsen gebaseerd op het verhaal van In de Ban van de Ring van J.R.R. Tolkien. Qua setting en sfeer herken je in de serie dingen uit bovenstaande en de serie van The Witcher. Wanneer je dus fan bent van fantasy series en verhalen, zul je meteen het een en ander herkennen. Hierdoor waren de verwachtingen hoog, maar The Wheel of Time stelt geen moment teleur. Niemand kan ontkennen dat het verhaal van de serie uitstekend uitgewerkt is en smaakt naar meer!

Het verhaal gaat over een groep jongeren die hun leven proberen te leven, wanneer hun rust verstoord wordt door Aes Sedai Moiraine, een magiër, die op zoek gaat naar de Herrezen Draak. Omdat mensen door hun reïncarnatie niets meer weten van hun voorgaande levens, weet niemand wie de Draak is. Om hun geliefden te beschermen moeten ze hun dorp verlaten, want volgens de profetie zal één van hen in staat zijn de Duistere te verslaan. Hierdoor komen ongewenste gasten hun kant op. Moiraine en haar zwaardhand Lan nemen de jongeren mee op een onvergetelijk (en levensgevaarlijk) avontuur. In de boeken zijn de jongeren (Rhand, Mart, Perijn, Egwene en buitenstaander Nynaeve) 18 jaar oud, maar voor de serie hebben de makers voor oudere personages gekozen. Dit is gedaan om meteen de toon te zetten en aan te geven dat het zeker geen tienerserie is. Absoluut een goede keuze. Er zijn wat aanpassingen gedaan om de hoofdpersonen wat volwassener te maken, wat allemaal prima werkt.

The Wheel of Time is nog maar een paar afleveringen oud, maar is nu al ontzettend veelbelovend en interessant. Wij kijken in ieder geval reikhalzend uit naar komende vrijdag, wanneer de nieuwe aflevering te streamen komt. Wanneer je houdt van fantasy is The Wheel of Time echt een must see en zal de serie zeker niet tegenvallen.

Recensie: The Wheel of Time - aflevering 1 t/m 3

The Wheel of Time

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het verhaal speelt zich af in een uitgestrekte, epische wereld waar magie bestaat waar alleen bepaalde vrouwen er toegang toe hebben. Het verhaal volgt Moiraine (Rosamund Pike), lid van de ongelooflijk machtige, geheel vrouwelijke organisatie genaamd de Aes Sedai, als ze aankomt in het kleine stadje Two Rivers. Daar begint ze aan een gevaarlijke, wereldomspannende reis met vijf jonge mannen en vrouwen, waarvan één de herboren draak zal zijn, die de mensheid zal redden of vernietigen.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer: 

Nieuwste artikelen

 • Schermtijd - Linda van Rijn

 • Monsterjager - Rob Geukens

 • Thin Air - Kellie M. Parker

 • Het piratenmaal - Jonny Duddle

 • Tom Clancy Nul uur - Don Bentley

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen