• onze waardering

Recensie: Ghostbusters: Afterlife RECENSIE

Recensie: Ghostbusters: Afterlife

Callie vertrekt met haar zoon en dochter Trevor en Phoebe naar een dorpje in Oklahoma, waar ze het huis van haar afwezige vader geërfd heeft. Al snel blijkt dat de man nogal vreemde gewoontes had en het dorp niet bepaald gek op hem was. Phoebe komt erachter dat haar opa een van de originele Ghostbusters was, en met oude spullen van hem komt ze erachter hoe ze spoken op moet sporen. Helaas vinden de spoken haar en haar familie ook!

Ghostbusters: Afterlife is een film die je als op zichzelf staande film kan kijken. Het is niet zozeer een vervolg, maar wel een verhaal wat zich afspeelt jaren na de originele Ghostbusters films. Phoebe en Trevor zijn de kleinkinderen van Egon Spengler, één van de vier originele Ghostbusters. De acteur die de rol van de man vertolkte, Harold Ramis, is in 2014 overleden. Om hem te eren is hij toch in de film verwerkt, wat mooi is om te zien. De overige drie leden (Bill Murray, Ernie Hudson en Dan Aykroyd) zijn ook te zien in de nieuwe film, maar de film gaat voornamelijk over het jonge gezin.

Phoebe is een wetenschapper die veel te slim is voor haar leeftijd. Helaas moet ze wel naar zomerschool, omdat ze nieuw in het dorp is. Daar ontmoet ze meneer Grooberson, die geïnteresseerd is in de onverklaarbare aardbevingen in het dorpje. Ze vertellen elkaar van alles over hun bevindingen en wanneer Phoebe spullen van haar opa vindt, laat ze die aan Grooberson zien. Callie en Gary vinden elkaar leuk en beginnen te daten, iets waar Phoebe niet per se blij mee is, maar ze lijkt er ook niet al te veel problemen mee te hebben. Ze is vooral met andere, wetenschappelijke zaken bezig. Ondertussen heeft haar oudere broer Trevor het vooral druk met een meisje. Het lukt hem om vrienden in het vreemde plaatsje te maken, waardoor hij het ook belangrijk vindt om de buurt te beschermen voor de geesten.

De hoofdrollen worden gespeeld door een vrij bekende rij acteurs. Mckenna Grace (Gifted, Ready Player One) speelt de rol van Phoebe. Haar broer wordt gespeeld door Finn Wolfhart (Stranger Things, It) en de moeder door Carrie Coon (Gone Girl, Avengers: Infinity War). Dan is er nog Gary Grooberson, gespeeld door niemand minder dan de knapste man van het jaar 2021: Paul Rudd (Ant-Man, The 40-year-old virgin). Daarnaast zien we nog de volgende acteurs in Ghostbusters: Afterlife: Celeste O'Connor, Sigourney Weaver, Bill Murray, Ernie Hudson en Dan Aykroyd. Een behoorlijk grote cast dus!

Wat zo leuk is aan Ghostbusters: Afterlife, is dat duidelijk te zien is dat de makers bewust gekozen hebben voor spoken die lijken op de versies uit de oude Ghostbusters films. Wanneer je die gezien hebt, geeft het een nostalgisch gevoel. Daardoor is het leuker dat er zulke spoken in de film zitten, dan wanneer er gekozen was voor moderne technologie waarmee de spoken levensecht zouden lijken.

Het verhaal van Ghostbusters: Afterlife is overdreven, grappig en flauw, maar ook af en toe nog wel spannend. Al met al is het precies wat je van het type film verwacht en zal je als kijker in ieder geval vermaakt worden.

Recensie: Ghostbusters: Afterlife

Ghostbusters: Afterlife

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Ghostbusters: Afterlife volgen we een gezinnetje die bestaat uit de alleenstaande moeder Callie (Carrie Coon) en haar kinderen Trevor (Finn Wolfhard) en Phoebe (McKenna Grace). Ze hebben het niet zo heel erg breed en kunnen niet in de grote stad wonen. Hun opa is er niet meer en hij heeft hen een landhuis in Summerville achtergelaten. Hier gaan ze met zijn drietjes wonen. Maar Summerville is een vreemd stadje en er gebeuren rare dingen. Af en toe begint alles te schudden en in de nacht is er een vreemde gloed zichtbaar..

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • 18 x de leukste filmseries

 • Recensie: Match

Zoek in artikelen