• onze waardering

Recensie: Spider-Man: No Way Home RECENSIE

Recensie: Spider-Man: No Way Home

Voordat Mysterio stierf heeft hij de hele wereld verteld dat de naam van Spider-Man Peter Parker is. Nu weet iedereen het en is er geen rust meer voor Peter en zijn vrienden en tante. Sommige mensen vinden hem een held, anderen bekogelen hem en schelden hem uit. Wanneer MJ, Ned en Peter niet toegelaten worden tot hun droomschool omdat ze geassocieerd worden met Spider-Man, besluit Peter aan Doctor Strange te vragen de gebeurtenissen terug te draaien. Dit gaat helaas niet helemaal goed, waardoor er verschillende slechteriken uit andere realiteiten naar die van Peter komen…

Spider-Man: No Way Home is eindelijk te zien en we kunnen wel stellen dat de film het wachten waard was. Waar het aan de ene kant een echte Marvel superheldenfilm is, voelt het ook een stuk persoonlijker en zie je echt wat de onthulling met Peter doet. Hierdoor is de toon verdrietiger en zit er in een deel van de film veel minder humor in Spider-Man: No Way Home dan we van Marvel gewend zijn. Toch maakt dit de film niet minder goed, maar krachtiger op een heel andere manier. De emoties van de personages zijn voelbaar en als kijker wil je bijna meehuilen op bepaalde momenten. Gelukkig zitten er ook nog wel grappige momenten in de film, want die kunnen natuurlijk niet missen.

Het is voor het mooie wel handig dat je vooraf alle andere Spider-Man films gezien hebt: niet alleen die met Tom Holland als Spider-Man, maar ook degenen met Tobey McGuire en Andrew Garfield, omdat (zoals je in de trailer kunt zien) slechteriken uit hun realiteit hun weg naar de wereld van Tom Hollands Spider-Man vinden. Het is voor jezelf gewoon leuker en duidelijker om op de hoogte te zijn van de achtergrond van de bad guys en hun relatie tot Peter Parker - al is dat dan niet de Peter die ze hier tegenkomen.

We blijven spoilervrij, maar er waren een hele hoop speculaties over de nieuwe Marvel film en de cast. Om te weten te komen of dit waar is zul je de film zelf moeten bekijken, maar dat is echt geen straf. Wel zien we Doc Ock, gespeeld door Alfred Molina, die bekend is uit de Spider-Man reeks met Toby McGuire, maar ook Willem Dafoe die opnieuw de rol van The Green Goblin op zich neemt. De acteurs zijn vertrouwd voor bekenden van de films en zijn zo mogelijk nog beter dan voorheen. Vooral Willem Dafoe blaast je van je sokken met zijn prestatie in Spider-Man: No Way Home. Tom Holland is gegroeid in zijn rol als Spider-Man en laat zowel de leuke en humoristische kant van het personage zien als dat hij je echt een kijkje geeft in de gevoelens van de tiener. Iets wat heel knap is, omdat je echt voelt wat hij voelt. Al met al is de cast dus subliem en zorgen zij zeker voor een geweldige filmervaring.

Spider-Man: No Way Home is een echte must see voor fans van de franchise. Enig in zijn soort, maar toch op een vertrouwde Marvel-manier waar we van houden. Een geweldig verhaal, super goede acteurs, CGI die het helemaal afmaakt… Spider-Man: No Way Home is een film die je gezien moet hebben!

 

Recensie: Spider-Man: No Way Home

Spider-Man: No Way Home

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Deze film gaat verder op de gebeurtenissen van Spider-Man: Far From Home. De identiteit van Peter Parker is gelekt en iedereen weet nu dat hij Spider-Man is. Gelukkig gaan er ook een aantal dingen goed in het leven van Peter, want hij heeft nu een relatie met MJ. Toch staat zijn leven momenteel op zijn kop. Maar dan komt Doctor Strange hem te hulp. Hij creëert een spreuk waarmee hij ervoor zorgt dat Peter Parkers identiteit nooit uitgelekt is. Dit is echter niet zonder gevolgen, want hierdoor komen er een aantal oude bekende schurken terug. Zo zien we Doc Ock uit Spider-Man 2, horen we de stem van de Green Goblin uit Spider-Man 1 en lijken we een glimp op te vangen van Electro uit The Amazing Spider-Man 2.

Meer info
  • Extra Informatie:

    Bekijk de trailer hieronder:

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen