• onze waardering

Recensie: After Life - seizoen 3  RECENSIE

Recensie: After Life - seizoen 3 

After Life is een Brits zwart komische dramaserie over een weduwnaar, Tony die werkt bij de lokale krant. Recent is Tony zijn vrouw overleden aan kanker en hij heeft het heel erg zwaar met de verwerking hiervan. Collega's en vrienden proberen Tony te helpen bij dit proces.  

In het eerste seizoen ontmoeten we Tony en zien we dat hij het heel erg zwaar heeft met zijn leven. Hij heeft recent zijn vrouw verloren aan kanker en vindt het heel erg moeilijk om de goede dingen in het leven nog te zien zonder haar. Hij steekt dit gevoel niet onder stoelen of banken en maakt er ook regelmatig grapjes over. Zijn directe collega's leven met Tony mee maar zijn ook wel bang dat Tony zichzelf iets ernstigs aan doet. Het tweede seizoen van After Life heeft een wat positiever gevoel. Tony Lijkt in te zien dat hij zelf actie moet ondernemen om zijn leven op te pakken. Tony is over het algemeen vrolijker en reageert positiever in dit seizoen, ook ziet hij in dat hij niet de enige is met problemen in zijn leven.  

In het derde seizoen van After Life gebeurt niet veel. Iedere aflevering is een beetje van hetzelfde, vergelijkbaar met de eerste twee seizoenen. Ook lijkt het positieve gevoel rondom Tony in dit laatste seizoen weer wat verloren te zijn. In dit seizoen is er een nieuwe medewerkster bij de krant die heel goed door één deur lijkt te gaan met Tony. Er zijn een aantal bijfiguren die in dit seizoen meer aandacht krijgen terwijl ze niet echt een bijdrage leveren aan het verhaal van Tony. Voorbeelden hiervan zijn de twee vrienden van de psychiater die vreselijk grof en vervelend zijn en waarvan de toegevoegde waarde onduidelijk is in dit seizoen maar ook bijvoorbeeld Brian en James krijgen zeer veel aandacht in dit seizoen wat niet altijd even comfortabel is om naar te kijken. Dit is jammer. Gelukkig komt dezelfde humor die we uit de eerdere seizoenen kennen ook in dit seizoen naar voren. In de laatste aflevering bloeien nog even nieuwe liefdes op. Tony is goed in de juiste mensen samenbrengen maar vindt het moeilijk om voor zichzelf de juiste persoon te vinden.  

Het verhaal dat hier neergezet wordt zal heel erg herkenbaar zijn voor veel mensen die te maken hebben met verlies en rouw. Daarnaast weet Ricky Gervais, hoofdrolspeler en bedenker van de serie, de rol van Tony ontzettend goed neer te zetten. Met een lach en een traan en de grappen laat Tony zien hoe je om kunt gaan met de zware dingen in het leven. Daarnaast zien we verscheidene belangrijke thema's naar voren komen in dit seizoen. Naast natuurlijk de rouw die ook in de eerdere seizoenen naar voren komt zien we ook als thema eenzaamheid bij jonge mensen. Vooral de eenzaamheid bij Kath komt naar voren. Zeker in de tijd dat deze serie uitgebracht is, tijdens corona, is het belangrijk om dit soort thema's naar voren te brengen en bespreekbaar te maken.  

Al met al is dit derde seizoen van After Life een leuk seizoen om naar te kijken. Heel veel nieuws na de eerste twee seizoenen brengt het niet en het positievere gevoel uit seizoen lijkt ook een beetje verdwenen. Het laatste minpunt is de bijrollen die in dit seizoen veel aandacht krijgen. Fijne dingen aan dit seizoen zijn de humor en de belangrijke thema's die behandeld worden. Al met al een prima seizoen en krijgt daarom 3 hartjes.  

 

Recensie: After Life - seizoen 3 

After Life - seizoen 3

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Tony ziet het leven na de dood van zijn vrouw niet meer zitten. Hij wil zelfmoord plegen, maar bedenkt zich en doet dan alles waar hij zin in heeft, omdat hij toch niet geeft om de gevolgen van zijn daden en woorden.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Nieuwe spelletjes voor deze zomer

 • Neem mij mee - Sarra Manning

 • De verwoestingen van Devil's Acre - Ransom Riggs

 • Water - Lara Reims

 • HIldes geluk - Marie Lamballe

Gerelateerde artikelen

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Netflix codes

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen