• onze waardering

Recensie: The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window - seizoen 1 RECENSIE

Iedere dag, van ochtend tot avond, zit Anna met een tot de rand gevuld glas wijn en een doosje met pillen in haar hand naar buiten te staren. Ze is gebroken en eenzaam, weet niet hoe ze haar leven weer op moet pakken. Op een dag krijgt ze nieuwe overburen. Een knappe vader en zijn schattige dochter. Iedere dag kijkt ze ernaar uit om ze te zien en haar leven krijgt langzaam weer zin. Totdat ze, vanuit haar stoel voor het raam, getuige is van een gruwelijke moord... of toch niet? Omdat ze in de buurt ondertussen bekend staat al 'die gekke vrouw', zit er niets anders op dan zelf op onderzoek uit te gaan naar de waarheid.  

The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window is een serie in het genre mysterie, thriller en komedie. In totaal bestaat het 1e seizoen uit acht afleveringen van circa 30 minuten per aflevering. De serie is te zien op Netflix.  

De serie wordt ook wel ''dark comedy' genoemd, waarmee wordt bedoeld dat ze de spot drijven met het genre mysterie/psychologische thriller. Het is als het ware een parodie. Dit begint al bij de titel van de serie. Je kent ze vast wel, die boeken die je in de schappen ziet liggen waar de titel begint met "The woman/The girl...". Denk bijvoorbeeld aan het boek "The girl on the train" of "The woman in the window". Hoofdpersonage Anna leest een boek genaamd "The woman across the lake". Voor de kijker is het niet altijd duidelijk of de serie nu serieus is of de spot drijft, zeker in het begin. Totdat er weer iets compleet randoms gebeurd, maar dit is maar té sporadisch. De makers zijn er dus niet 100% in geslaagd om het genre dark comedy echt goed over te brengen.  

Hoofdpersonage Anna wordt gespeeld door Kristen Bell. Haar prestatie in deze serie is fenomenaal. De wanhoop en gekte van het personage speelt ze enorm goed. Anna is een vrouw die veel alleen is. Veel scenes spelen zich dan ook af in stilte, of Anna praat tegen zichzelf. Kristen Bell is hier dus volledig aangewezen op haar eigen acteren en laat zien dat ze deze serie op handen kan dragen. Ook de andere castleden spelen hun rollen goed. 

Al met al weet The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window niet helemaal wat het wil. Het is te serieus om een échte dark comedy te zijn, maar de droge humor en random gebeurtenissen zijn te absurd om de serie een overtuigende psychologische mystery thriller te noemen. Desalniettemin is Kristen Bell steengoed in deze serie en is de serie, van begin tot eind, vermakelijk. Iedere aflevering kijkt lekker weg en voor je het weet heb je het 1e seizoen na een avondje bingen er alweer op zitten. Of er nog een 2e seizoen komt, dat is nog de vraag... 

The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Anna wordt verliefd op haar nieuwe overbuurman door naar hem te kijken door het raam, tot ze getuige is van een moord. Anna is echter grootgebruiker van pijnstillers en ze drinkt veel wijn, waardoor ze niet bepaald een betrouwbare getuige is. Anna houdt haar buurman goed in de gaten...

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Een Italiaanse Reis – Philipp Blom

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: december

  • Recensie: Warning Shot

Zoek in artikelen