• onze waardering

Recensie: The hating game RECENSIE

Recensie: The hating game 

Door het fuseren van twee bedrijven belanden de ambitieuze, creatieve Lucy Hutton en de efficiënte controlfreak Joshua Templeton tegenover elkaar in een gedeeld kantoor. Hun dagelijkse werkzaamheden? Elkaar het leven zuur maken. Wanneer er ook nog eens een promotie wordt aangekondigd, neemt de concurrentiestrijd tussen de twee alleen maar toe. Beiden spelen het spelletje hard tegen hard. Maar is het wel een spelletje? En, wat gebeurt er als iemand verliest? Of is er meer aan de hand? 

The hating game is een romantische komedie film, uitgebracht in het jaar 2021. Het is een verfilming van het zeer populaire boek The hating game (in het Nederlands "Ik niet op jou") van Sally Thorne. Het plot gaat over dat hele dunne lijntje, tussen liefde en haat. Dat is precies de lijn waarop Lucy en Joshua balanceren. Hier en daar is de film wat kinderachtig en flauw, maar over het algemeen is het resultaat een grappige, scherpe en stiekem ook wel zoetsappige film.  

Lucy is min of meer het hoofdpersonage van de film. Het verhaal wordt in ieder geval verteld vanuit haar perspectief. Zij wordt gespeeld door Lucy Hale, die we het meest kennen van Pretty Little Liars. Aangezien ze zo enorm bekend is van deze rol, lijkt het voor haar best lastig om echt uit de stereotype casting te komen. Wel speelt ze in deze film een meer volwassen vrouw en lijkt ze langzaam los te komen van PLL. Haar personage Lucy is gepassioneerd en op en top gedreven. Ze is niet het meest sympathieke personage en dat is best bijzonder. Meestal is de persoon die je als kijker volgt, toch wel iemand met wie je snel meeleeft.  

De sympathie van de kijker gaat namelijk al snel naar Joshua. Op het eerste gezicht een keiharde kantoorman die het spel net zo hard speelt als Lucy. Maar al snel verandert zijn personage en merk je als kijker dat dit niet de echte Joshua is. Het beste aan The hating game is dan ook de gevoelige, zachte kant die je van Joshua ziet. Uiteraard is het einde voorspelbaar en zit de film vol met clichés, maar het feit dat de man voor de verandering eens de romantische, verliefde dromer is in plaats van de vrouw, maakt The hating game origineel. Het onderscheidt deze film van vele andere romcom's. Zijn personage pakt de aandacht van de kijker en houdt je aandacht vast. De scenes waar Austin Stowell, de acteur die Joshua speelt, inzit zijn de beste. Als kijker wil je continu meer van hem zien, hij maakt je nieuwsgierig.  

The hating game gaat dus over de keiharde rivaliteit tussen Lucy en Joshua. Dit vraagt van de acteurs gevatte, scherpe humor en zeer sterke timing. Hier slaagt de cast enorm goed in. Je voelt de continue spanning, de ongemakkelijkheid en zeker ook de chemie. Het plot is vermakelijk en met name van het personage Joshua kan je geen genoeg krijgen. Al met al is het een leuke film om te kijken en is het een redelijk geslaagde boekverfilming.

 

Recensie: The hating game 

The Hating Game

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Lucy Hutton heeft het ontzettend naar haar zin bij haar baan en wil dolgraag doorgroeien. Het enige probleem is Joshua Templeman, haar collega aan wie ze een hekel heeft, die streeft naar dezelfde positie als Lucy. De twee spelen continu spelletjes met elkaar om elkaar uit te dagen. Maar de lijn tussen haat en liefde is erg dun...

Meer info
  • Extra Informatie:

    Bekijk hieronder de trailer:

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • OMG! De PLL seizoen 6 fotoshoot is badass

  • Deze afscheidsbeelden van Pretty Little Liars breken je fanhart!

  • De beste aankomende films van 2021 en 2022

  • Dit is de eerste trailer van de 'Riverdale' spin-off 'Katy Keene'

  • PLL-ster Lucy Hale pakt hoofdrol in de Riverdale spin-off 'Katy Keene'

Zoek in artikelen