• onze waardering

Recensie: Home Team RECENSIE

Recensie: Home Team

Home Team is een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Sean Payton, Coach van het American Football team de New Orleans Saints, wordt voor een jaar geschorst voor de NFL (National Football League). Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het Bountygate schandaal en mag als straf een jaar lang zijn beroep niet uitoefenen. In dit jaar heeft Payton ineens heel veel tijd waardoor hij besluit om zijn zoon een bezoekje te brengen.  

Coach Sean Payton wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het Bountygate Schandaal. De club wordt ervan verdacht 'bounties' ofwel bonussen te betalen aan spelers die een speler van de tegenstander weet te verwonden tijdens de wedstrijd. Zoals Coach Payton in de film tegen zijn zoon Connor zegt: "of ik erbij betrokken ben of niet, als Coach draag ik verantwoordelijkheid voor de rest van mijn team." In afwachting van het oordeel in deze rechtszaak besluit Payton langs te gaan bij een wedstrijd van zijn zoon Connor. Hij speelt in het football team van zijn middelbare school. Zoals je wel kunt voorspellen gaat het dit team niet zo best af en weet Sean Payton zich in het team te wurmen om te zorgen dat ze beter gaan presteren. In het begin is Connor niet blij met de betrokkenheid van zijn vader omdat hij geen band heeft met zijn vader, omdat hij altijd te druk is met werk. Verderop in de film leren de twee elkaar beter kennen en staat Connor zijn vader toe het team te coachen. Dit leidt tot afmattende trainingen en spannende wedstrijden.  

Home Team is een leuke feelgood film. De band tussen vader en zoon verbetert door de film heen, wat de film echt een feelgood gevoel geeft. Wel is het de vraag hoe realistisch deze snelle ontwikkeling in de relatie tussen vader en zoon is. De tienerzoon stelt een paar vragen aan zijn vader en de band tussen die twee is ineens super goed. Verder bestaat het football team uit diverse jonge types die een grappige aanvulling op elkaar zijn met ieder zijn eigen verhaal. De jongens leren te vechten en samen te werken om een gezamenlijk doel te behalen. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en zal daarom niet altijd heel erg realistisch zijn. Het is vooral een leuke komedie om naar te kijken. 

Sean Payton wordt in Home Team gespeeld door Kevin James, ook bekend uit de recente komedie serie The Crew waarin hij teambaas van een NASCAR-garage speelt. Kevin James weet de rol van Payton ontzettend realistisch neer te zetten en is eigenlijk een perfect fit voor deze rol. Sean Payton wordt bijgestaan door hoofdcoach van het school football team Troy Lambert. Troy is de wat zachtere en lievere coach van het team die het vooral belangrijk vindt dat de jongens plezier hebben in de sport die ze beoefenen. Deze rol wordt gespeeld door niemand minder dan Taylor Lautner, ook wel bekend als Jacob Black in de Twilight films.  

Zoals eerder gezegd is Home Team een heerlijke feelgood film waarbij we meekijken in het leven van geschorste NFL-coach Sean Payton. Het is leuk om te zien hoe het team beter wordt en hoe Sean Payton leert een betere teamspeler te worden dankzij het coachen van het schoolteam van zijn zoon. Al met al een leuke film om te kijken en daarom krijgt deze 5 hartjes.  

Recensie: Home Team

Home Team

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  American football coach Sean Payton wordt geschorst wegens een schandaal. Hij keert terug naar huis om daar het team van zijn 12-jarige zoontje te coachen. Dit brengt vader en zoon dichter bij elkaar.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

 • Les Beaux Jours (DVD)

 • Shoptip: 10x leuke kussentjes voor buiten

 • De wensenwinkel - Saskia M.N. Oudshoorn

Zoek in artikelen