• onze waardering

Recensie: The book of Boba Fett RECENSIE

Recensie: The book of Boba Fett

Star Wars fans kennen zijn naam allemaal: Boba Fett. Hij is een premiejager die we kennen uit de originele Star Wars films, maar recent was hij nog te zien in de Disney+ serie The Mandalorian. Aan het einde van deze serie werd aangekondigd dat Boba Fett zijn eigen serie zou krijgen, namelijk The Book of Boba Fett.

Wat allereerst erg gaaf is aan The Book of Boba Fett is de rol van acteur Temuera Morrison. Hij speelde in episode I en II van Star Wars namelijk de rol van de vader van Boba: Jango Fett. Hij is tevens degene waar alle kloons op gebaseerd zijn. Boba Fett is ook een kloon van zijn vader. Het feit dat dezelfde acteur weer terug is gekeerd om deze rol te spelen, voegt voor fans zeker iets toe aan het verhaal en het plezier in het kijken.

Maar hoe zit het nu precies: Boba Fett was toch overleden? In The Mandalorian zagen we al dat hij het had overleefd, maar nog niet hoe. Dit wordt in The Book of Boba Fett uitgebreid behandeld. Het heden en verleden worden afgewisseld in de serie, waardoor je zowel ziet hoe het Boba nu vergaat als hoe hij uit de woestijn is gekomen. Deze schakelingen zorgen ervoor dat het interessant blijft om naar te kijken en wellicht is het verleden nog wel boeiender om te zien dan het heden. Naarmate de serie vordert wordt ook het heden gelukkig interessanter.

The Book of Boba Fett telt 7 afleveringen. Wat opvalt aan deze afleveringen, is dat er twee afleveringen zijn waarin Boba zelf niet of nauwelijks voorkomt: de Mandalorian speelt hier een grote rol. Het is dus eigenlijk wel nodig om The Mandalorian gekeken te hebben. Dat is gelijk een nadeel aan de Star Wars films en series: om een nieuwe productie te kijken, moet je eigenlijk al het andere ook gezien hebben. Dus niet alleen de eerste 6 films, maar ook de latere, de geanimeerde serie Star Wars: The Clone Wars en nog meer. Heb je niet alles gezien, dan zul je niet alle personages herkennen en daardoor niet volop van het verhaal genieten.

The Book of Boba Fett is een interessante serie over het leven van de premiejager en zijn naasten. Heb je The Mandalorian nog niet gezien, dan is het echt aan te raden om die eerst te bekijken. Al met al is The Book of Boba Fett een toffe serie die gevuld is met humor, actie en uiteraard een heleboel buitenaardse wezens. Een serie die aanvoelt als een western in een sci-fi jasje.

Recensie: The book of Boba Fett

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Winnen!!! DVD-box van Girls - het complete eerste seizoen!

  • Paaz

  • De Understudy - Sophie Hannah

Zoek in artikelen