• onze waardering

Recensie: Tall Girl 2 RECENSIE

Recensie: Tall Girl 2

In de Amerikaanse romantische tienerkomedie Tall Girl 2 komt Jodi's droom uit wanneer ze de hoofdrol krijgt in de schoolmusical. Door de druk die op deze rol ligt krijgt Jodi te maken met paniekaanvallen en heeft ze weinig tijd voor haar relatie. Komt dit allemaal wel goed? 

In de eerste film van Tall Girl zien we Jodi, student op een middelbare school, die vrij lang is en daardoor erg onzeker. Ze heeft wel vrienden maar wordt al heel erg lang gepest vanwege haar lengte. Wanneer er een uitwisselingstudent uit Zweden bij haar op school komt, ziet ze eindelijk een leuke jongen die langer is dan zijzelf. Helaas heeft het populairste meisje van de school haar ogen ook op deze knapperd gericht waardoor er een lastige tijd aanbreekt voor Jodi. Uiteindelijk beseft ze dat ze deze lange jongen niet nodig heeft en staat ze op voor de hele school om een statement te geven over haar lengte.  

In de tweede film van Tall Girl gaan we verder waar de eerste film geëindigd is. Jodi heeft een vriendje en blaakt van het zelfvertrouwen. Door haar optreden op het bal is ze ineens super populair. Om deze redenen durft ze zich aan te melden voor de schoolmusical waar ze dan ook de hoofdrol voor krijgt. Maar dan komen er problemen met haar zelfvertrouwen en haar vriendje en lijkt alles in de soep te lopen. Weet Jodi zich groot te houden tijdens de voorstelling en komt het weer goed tussen haar en haar vriendje? 

De cast van Tall Girl bestaat uit relatief oude acteurs en actrices. Ava Michelle, die de rol van Jodi vervult, is de jongste met 19 jaar gevolgd door Griffin Gluck die de rol van beste vriend Jack Dunkleman vervult en zelf 21 jaar oud is. De overige 'tieners' worden gespeeld door acteurs en actrices die ouder zijn dan 23. Dit komt een beetje ongeloofwaardig over omdat ze tieners op een middelbare school moeten spelen.  

Verder loopt Tall Girl 2 door waar de eerste film is geëindigd. Dit is leuk omdat ze de verhaallijn zo doorpakken met nieuwe gebeurtenissen. Er wordt regelmatig gesproken over gebeurtenissen uit de eerste film. Daarom is het wel raadzaam om die eerst te kijken voordat je aan deze begint. De film is een beetje voorspelbaar maar verder is het een heerlijke tiener romcom die gemakkelijk wegkijkt. Niet alleen de rol van Jodi krijgt meer diepgang, ook de verhaallijnen van haar vrienden krijgen meer diepgang. Daarnaast komen ook nu weer belangrijke thema's aan bod zoals liefde, vriendschap en zelfvertrouwen.  

Al met al is Tall Girl 2 een leuk vervolg op de eerste film, waar je van kunt genieten als je de eerste film ook leuk vond. Het is wel ietwat voorspelbaar en de acteurs en actrices zijn over het algemeen wat oud voor de rol die ze moeten vervullen. Verder is dit een leuke tiener romcom om te kijken en daarom krijgt deze film 4 hartjes.

Recensie: Tall Girl 2

Tall Girl 2

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Jodi's droom wordt werkelijkheid wanneer ze de hoofdrol in de schoolmusical krijgt, maar door de stress komen haar zelfvertrouwen en haar relatie onder druk te staan.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

 • Film top 6: november 2017

 • Recensie: De middelste dag van het jaar

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

Zoek in artikelen