• onze waardering

Recensie: Hocus Pocus 2 RECENSIE

Recensie: Hocus Pocus 2

De Sanderson zussen zijn terug! Bijna dertig jaar nadat ze zijn verbannen kunnen we opnieuw genieten van Winifred, Mary en Sarah in hun nieuwe avontuur in Hocus Pocus 2. De film uit 1993 werd toendertijd niet gewaardeerd, maar is over de jaren heen steeds populairder geworden. In Hocus Pocus 2 moeten drie meisjes (Becca, Cassie en Izzy) uitzoeken hoe ze de heksen, die ze per ongeluk terug hebben geroepen naar Salem, kunnen tegenhouden voordat ze kinderen eten en de wereld verwoesten. En dat alles voor middernacht op Halloween!

De zwarte kaars is weer aangestoken en dat kan maar één ding betekenen... Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy keren terug als de gezusters Sanderson! Ondertussen is het origineel een geliefde Halloween film geworden en Disney probeert dat nog eens dunnetjes over te doen. Naast de drie zussen volgen we drie vriendinnen. Becca (Whitney Peak) viert haar verjaardag op Halloween met haar twee beste vriendinnen, Cassie (Lilia Buckingham) en Izzy (Belissa Escobedo). Dit jaar, op Becca's zestiende verjaardag, vieren Becca en Izzy het zonder Cassie. De vriendschap tussen Cassie en de andere twee gaat stroef sinds Cassie een vriendje heeft. Van de eigenaar van de lokale magiewinkel krijgen Becca en Izzy een kaars om aan te steken tijdens hun verjaardagsriueel. Je raadt het al: dit is geen gewone kaars. De gevreesde heksen komen weer tot leven! 

Net als het origineel begint de film met een stuk voorgeschiedenis en vervolgens leren we dan de nieuwe meiden kennen. De eerste 10 minuten, waar we de heksen als kinderen zien, zijn hartstikke goed geschoten en brengen je meteen in de juiste stemming voor deze grappige Halloween-film. Sommige humor is niet geschikt voor jongere kijkers, maar dat is Disney eigen en gaan waarschijnlijk ook over het hoofd van de jongere heksen en tovenaars. De vriendschap tussen de vriendinnen en ook de relatie tussen de zussen staan wel meer centraal in dit deel. 

Hocus Pocus 2 is ook een leuke film als je het origineel niet gezien hebt, maar na afloop zet je die alsnog op! Het is een komische film, vooral als de drie heksen in aanraking komen met de technologie van deze tijd. De nodige verwarring en een goede dosis humor, gecombineerd met nostalgische momenten zorgt voor een onwijs leuke film. De drie nieuwe hartsvriendinnen laten overeenkomsten zien met de Sanderson zussen, dus wellicht gaan zij het stokje overnemen! Hocus Pocus 2 laat eerdere generaties opnieuw genieten van de Sanderson zussen en laat tegelijkertijd nieuwe genraties deze magie ontdekken! Een leuke Sanderson geschiedenis, magische sfeer en grappige momenten: zeker een aanrader voor de familie! 

Recensie: Hocus Pocus 2

Hocus Pocus 2

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In het vervolg volgen we drie jonge vrouwen die per ongeluk de heksensusters Sanderson terugbrengen naar het moderne Salem. Het is nu aan hen de taak om de heksen te stoppen voordat ze de wereld verwoesten...

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hier de trailer: 

Nieuwste artikelen

 • The Mummy ster Brendan Fraser maakt graag nog een vervolg

 • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

 • Dit is de release datum van Shadow and Bone seizoen 2 + eerste beelden

 • Genoeg gezegd – Karen Rose

 • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

Gerelateerde artikelen

 • De toegift

 • Pretty perfect

 • Recensie: Het leven gaat niet altijd over roze

Zoek in artikelen