• onze waardering

Recensie: Business Proposal RECENSIE

Recensie: Business Proposal

Business Proposal is een Koreaanse romantische komedie serie op Netflix. En deze serie heeft een tijd in de top 10 van populairste series op Netflix gestaan.

Kang Tae-mu is een gevierde zakenman. Hij runt op jonge leeftijd het bedrijf van zijn opa en hij lijkt alleen maar oog te hebben voor werken. Maar zijn opa wil graag kleinkinderen en vindt dat Kang Tae-mu moet gaan trouwen. Hiervoor organiseert hij verschillende blind dates met dochters van door hem goedgekeurde rijke families. Zo ook met Jin Yeong-seo die echt niet zit te wachten op een blind date omdat zij wil trouwen uit liefde. Maar elke keer als haar familie haar op een blind date stuurt stuurt ze stiekem haar vriendin, Shin Hari, die goed kan acteren en zich vervolgens gestoord gedraagd zodat de blind date snel weg zal rennen.

Zo gaat ook Shin Hari op de blind date met Kang Tae-mu maar als ze hem ziet realiseert ze zich dat hij haar baas is want ze werkt voor zijn bedrijf. Om hem zo snel mogelijk af te schrikken besluit ze alles te doen wat mannen onaantrekkelijk vinden. Maar Kang Tae-mu lijkt het juist intrigerend te vinden en besluit met haar te willen trouwen.

Deze romantische komedie serie geeft sterke Pride and Prejudice vibes. Een Mr. Darcy, Elizabeth en dan natuurlijk de trots en vooroordelen. Maar het heeft ook de sfeer van een kostuumdrama doordat alles zo beleefd en netjes is. Het heeft een rustige sfeer en is zeker komisch en romantisch. Het verhaal is gebaseerd op een manga en dit zie je soms terug in de serie door bijvoorbeeld een afbeelding van de manga is een bushokje. De acteurs zijn nog niet heel erg bekend maar zijn zeker heel erg goed. Je volgt voornamelijk Shin Hari en Kang Tae-mu maar er komt nog een tweede romantische verhaallijn met Jin Yeong-seo. 

Natuurlijk kan je ook fout vinden in de serie door te bedenken dat wat Kang Tae-mu doet niet door de beugel kan, hij geeft namelijk niet op met zijn advances ook als Shin Hari zegt dat ze niks van hem wil, maar hij is natuurlijk zo geweldig knap met zo'n perfecte persoonlijkheid (volgens eigen zeggen) dat hij afwijzing niet gewend is. Maar door de sterke cast en goede director is dit juist grappig en niet storend. Het wordt met humor gebracht waardoor het gewoon een leuke komedie serie is. 

 

 

 

Recensie: Business Proposal

Business Proposal

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Vermomd als haar vriendin verschijnt Ha-ri op een blind date om de nieuwste prospect van haar vriendin af te schrikken, maar de plannen lopen mis als hij Ha-ri's CEO blijkt te zijn -- en hij doet een aanzoek.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Trailer:

   

Nieuwste artikelen

 • 10 Nederlandse Chicklit auteurs die je wilt volgen

 • Het boek van de galg - Thomas Enger

 • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

 • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

 • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

Gerelateerde artikelen

 • Lindsey Kelk ♥ Utrecht: rondvaart met fans

 • Release datum en eerste beelden live-action Lion King bekendgemaakt

 • Recensie: Het jaar van Guus en Dick

Zoek in artikelen