• onze waardering

Recensie: XO, Kitty RECENSIE

Recensie: XO, Kitty

De spin-off sequel op de To All The Boys I’ve Loved Before-reeks! Kitty, het jongere zusje van Lara Jean in de films (die de brieven lekt, weet je nog?), kreeg haar eigen serie met XO, Kitty. Kitty Song Covey ontmoette in de laatste film van de reeks de Koreaanse Dae (ze hadden een meet-acute in Korea!). De twee zijn vier jaar lang penvrienden geweest, maar nu is het de hoogste tijd voor Kitty’s eerste kus. Hoe ze dat voor elkaar krijgt? Ze heeft een beurs gekregen voor KISS, de internationale school in Seoul waar Dae ook naartoe gaat. En nee, ze vliegt niet alleen voor een jonge de wereld over, dit is ook de school waar Kitty’s moeder op gezeten heeft. Kitty hoopt hier meer te leren over haar moeder.

XO, Kitty is een leuke serie. Als je de originele films hebt gezien, die vooral Lara Jean Covey volgen, is deze spin-off een schattige toevoeging. Kleine meisjes worden groot en in deze serie krijgt de jongste dochter van Eve de kans om zichzelf te ontdekken. Kitty krijgt het al snel zwaar voor haar kiezen. Het gaat niet helemaal zoals ze zich had voorgesteld als ze eenmaal op KISS verschijnt. Dae heeft niet alles uit de doeken gedaan in zijn brieven en tot overmaat van ramp wordt Kitty op een jongenskamer ingedeeld. En dan komt ze ook nog achter de nodige geheimen van haar moeder!

Aan de ene kant is het een mooi gebalanceerde serie, van 10 afleveringen van ieder ongeveer een half uur, aan de andere kant zijn er genoeg momenten dat je je afvraagt of je al bijna bij het einde bent. De serie is chaotisch en springt van de hak op de tak. De grote hoeveelheid personages krijgen weinig ruimte om te groeien en om de paar minuten komt er een nieuw probleem boven water drijven die meteen moet worden opgelost. Kitty kennen we ook als enthousiast en chaotisch, maar de serie had hier en daar iets meer diepgang mogen opzoeken. Wie weet krijgen personages nog de ruimte om te groeien in volgende seizoenen!

Halverwege het seizoenen wordt ook de romantiek heel rommelig. Wie vindt nu wie leuk, of is iedereen verliefd op Kitty? Het komt wat onnatuurlijk over. Geef ons maar een duidelijke liefdesdriehoek en laat het daarbij zitten!

XO, Kitty is precies wat je ervan kon verwachten: een grappige, jeugdige en makkelijke spin-off voor fans van To All The Boys I’ve Loved Before! Zeker een aanrader voor fans van drama, komedie, romantiek en humor. De cast is divers en het acteerwerk is prima. Op wat haken en ogen aan de liefdes interesses en een overvloed aan ideeën in het script na is het de ideale snack voor tussendoor. Het is ook heel leuk hoe bijna de hele cast moeiteloos wisselen tussen Engels en Koreaans!

Recensie: XO, Kitty

XO, Kitty

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In XO, Kitty vertrekt de 16-jarige Kitty Song Covey (gespeelt door Anna Cathcart) naar Seoul, Zuid-Korea. Dit doet ze omdat ze naar dezelfde school wil gaan als waar haar overleden moeder op heeft gezeten. Dit is niet de enige reden, haar lange-afstandsvriendje Dae gaat toevallig naar dezelfde school! Kitty lijkt overtuigd dat ze goed is in de liefde, ze heeft het inmiddels al zo vaak goed gehad met het koppelen van anderen! Toch komt ze erachter dat alles een stuk moeilijker wordt als het je eigen hart is dat op het spel staat. 

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hier de eerste beelden: 

   

Nieuwste artikelen

 • Harteloos - Elsie Silver

 • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

 • Hildes beloning - Marie Lamballe

 • You’d be home now - Kathleen Glasgow

 • Verboden te lezen - Paul van Loon

Gerelateerde artikelen

 • Het verloren labyrint

 • Pretty Little Liars 8: Finale

 • Recensie: De beer naar Wammerswald

Zoek in artikelen