The Hunger Games (BIOS)

The Hunger Games is een verfilming van De Hongerspelen: het eerste boek in de populaire boekenreeks van Suzanne Collins. Ik las het boek zo’n twee jaar geleden en was direct verkocht. Het bijzondere verhaal, het gedurfde thema, de spanning, angst en romantiek: ik heb het boek werkelijk verslonden! Ik kon dan ook niet wachten om de film te bekijken…

Een boekverfilming is altijd even spannend - is de film net zo goed als het boek? - maar The Hunger Games heeft me zeker niet teleurgesteld. Het is een vlotte, spannende film die je meeneemt naar een heel andere wereld en je de realiteit even laat vergeten. Dat is onder andere te danken aan de manier van filmen: alsof je meekijkt over de schouder van Katniss. In het begin moet je hier wel even aan wennen (beetje schokkerig), maar het zorgt er wel voor dat je volledig in de film wordt gezogen. Ook het decor draagt hieraan bij: het arme district twaalf met de trieste inwoners, het rijke Capitool waar iedereen is opgedoft met knalroze haar en lange groene wimpers, de gemanipuleerde arena: alles is tot in detail uitgewerkt.

Een film valt of staat natuurlijk met de acteurs en The Hunger Games heeft dan ook een topcast! Allereerst Jennifer Lawrence, die de rol van Katniss uitmuntend vertolkt. Haar harde maar ook zachte kant, haar slimheid en skills met pijl en boog maken dat je echt respect voor haar hebt en ze hoopt dat ze de arena overleeft. Naast Jennifer is ook Woody Harrelson in zijn element als de ongelukkige, altijd dronken mentor Haymitch. Persoonlijk vond ik Stanley Tucci als spelpresentator ook fantastisch: zijn Prodent-smile en fake-houding zijn erg overtuigend. Natuurlijk had ik bij sommige karakters een ander type verwacht, zoals bij Peeta, maar dit is onvermijdelijk bij een boekverfilming. Net als dat er details zijn weggelaten en sommige zaken net iets anders gaan, maar dat was voor mij niet al te storend.

Het boek is erg spannend en behoorlijk gruwelijk op sommige momenten en ook in de film komt dit goed naar voren. Ik zat regelmatig op het puntje van mijn stoel of juist weggedoken achter mijn sjaal. De gruwelijke details van het boek zijn wel minder heftig in de film (op enkele scènes na): dit had van mij niet gehoeven. Maar de film bevat meer dan alleen spanning, ook romantiek speelt een belangrijke rol. Katniss heeft een bijzondere band met haar beste vriend Gale (niet verkeerd om naar te kijken trouwens) en ontwikkelt in de arena ook warme gevoelens voor Peeta. Wie zal uiteindelijk haar hart winnen?

Al met al is The Hunger Games een echte aanrader voor iedereen die houdt van spannende fantasyfilms als Twilight en Harry Potter. Even de wereld om je heen vergeten en volledig opgaan in een spannend verhaal: ik vind het heerlijk! En het allerleukste is nog dat er na deze film nog twee delen volgen, we zijn dus nog lang niet klaar met The Hunger Games

Ons oordeel:


Kijk hier voor meer informatie over de film The Hunger Games

Door Jet van Ze.nl

Nieuwste artikelen

  • Water - Lara Reims

  • HIldes geluk - Marie Lamballe

  • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

  • Recensie: Twee zomers

  • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

Zoek in artikelen