Louis Theroux: My Scientology Movie

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De documentaire My Scientology Movie van Oscar winnend producent Simon Chinn (Searching for Sugar Man, Man on Wire), vol komische momenten en onverwachte verwikkelingen, is daardoor nog vreemder dan fictie.

    Journalist en programmamaker Louis Theroux is gefascineerd door religie en heeft veel ervaring in het omgaan met excentriek en extreem gedrag. Hij zit niet bij de pakken neer als zijn verzoek het hoofdkwartier van de Scientology Church te bezoeken wordt geweigerd. 

    Geïnspireerd door de filmtechnieken die de Church zelf gebruikt en geholpen door voormalige leden, huurt hij acteurs in om Tom Cruise en Scientology-leider David Miscavige na te spelen en zo inzicht te krijgen in de werkwijze van de organisatie. In een bizarre twist ontdekt Theroux dat de Church tegelijk een film over hem maakt. 

ONZE RECENSIE

onze waardering

Louis Theroux is één van de meest spraakmakende documentairemakers ter wereld. Eén van zijn grootste wensen én uitdagingen is binnenkijken in de wereld van Scientology. Scientology is een religie gebaseerd op de ideologieën van de Amerikaanse sciencefictionauteur L. Ron Hubbard. De meest bekende aanhanger is waarschijnlijk Tom Cruise. Toch is de wereld binnen Scientology vrij gesloten. Therouxs verzoeken om een kijkje te mogen nemen in het hoofdkwartier van Scientology en te mogen spreken met David Miscavige, die de kerk leidt sinds 1987 en maar één interview heeft gegeven sinds zijn aantreden, worden aan de lopende band geweigerd. Toch laat hij zich daar niet door weerhouden. Hij gaat op zoek naar voormalige leden van Scientology en probeert door middel van hun ervaringen inzicht te…

Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Het fantastisch mooie dierenrijk - Moira Butterfield

  • Starbucks introduceert Butterbeer

  • Recensie: Outer Banks - seizoen 2

Zoek in artikelen