Suffragette

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  1912. Groot-Brittannië. Maud is een jonge moeder van bescheiden afkomst. Samen met haar man werkt ze dag en nacht in helse omstandigheden om de eindjes aan elkaar te knopen. Gedesillusioneerd door het misbruik en de onderdrukking van vrouwen op de werkvloer geraakt ze steeds meer betrokken bij de vrouwenbeweging "De Suffragettes". Wanneer vredevolle actie een maat voor niets blijkt, radicaliseert de beweging zich en worden Mauds acties risicovoller. Ze zet alles wat haar dierbaar is op het spel in haar strijd voor vrouwenstemrecht en hoe harder de tegenwind, des te vastberadener zij en de steeds groeiende beweging worden.
  Het indrukwekkend waargebeurde verhaal van de eerste feministische beweging in Groot Brittannië, die bestond uit strijdlustige en onvermoeibare vrouwen die bereid waren hun leven te geven voor hun ideaal, namelijk stemrecht voor de andere helft van de wereldbevolking. Carey Mulligan, Helena Bonham Carter en Meryl Streep geven in dit indrukwekkende drama gestalte aan de stoere Britse suffragettes die vorige eeuw opkwamen voor de rechten van de vrouw.

 • Extra Informatie:

  Bekijk hier de trailer:

   

ONZE RECENSIE

onze waardering

Het scheelt niet veel, maar is het nog steeds minder dan honderd jaar geleden dat Nederlandse vrouwen voor het eerst mochten stemmen. Je kunt het je tegenwoordig bijna niet voorstellen. Toch vonden ook veel vrouwen het in die tijd niet vreemd dat hun echtgenoten, vaders en broers hen vertegenwoordigden in het stemhokje. Dat was voldoende, was een veelgehoord argument tégen vrouwenkiesrecht. De film Suffragette geregiseerd door Sarah Gavron, begint met fragmenten uit de discussie die hierover gevoerd werd: "Straks is het hek van de dam en willen vrouwen ook parlementslid, minister of rechter worden." Ja, stel je voor... Suffragette geeft je een indringende indruk van de strijd die juist ook heel ''gewone'' vrouwen gevoerd hebben om te mogen stemmen. De film speelt zich af…

Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Sterke vrouwenfilms voor een 'anti-valentijn'

Zoek in artikelen