Vaiana

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Walt Disney Animation Studios’ Vaiana gaat over een avontuurlijke tiener die, met behulp van halfgod Maui, de oceaan over zeilt op een spannende missie om zichzelf te bewijzen als grote navigator en om haar mensen te redden.

  Drieduizend jaar geleden trokken de grootste zeevaarders ter wereld over de stille oceaan om de vele eilanden van Oceanië te ontdekken. Tot daar op een dag een einde aan kwam en nog steeds weet niemand hoe dat ooit kon gebeuren…

  Walt Disney Studios presenteert Vaiana, een animatiefilm over de avontuurlijke en dappere Vaiana, die één grote missie heeft: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze spannende ontdekkingsreis ontmoet Vaiana halfgod, Maui, die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit.

  Geregisseerd door het bekende filmmakers team Ron Clements en John Musker (De Kleine Zeemeermin, Aladdin, De Prinses en de Kikker) en geproduceerd door Osnat Shurer (Lifted, One Man Band). Ga deze winter samen met Vaiana op een waanzinnige avontuur.

 • Extra Informatie:

  Bekijk hier de trailer:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Vaiana Vaiana (stem van Auli'i Cravalho) is de dochter en opvolger van de leider van haar volk. Vaiana woont op een prachtig tropisch eiland met haar volk. En omdat zij haar vader moet gaan opvolgen is haar pad al voor haar uitgestippeld, maar toch heeft ze een sterke aantrekkingskracht met de zee en wil ze het liefst reizen. Maar dan wordt haar eiland en haar volk bedreigd en gaat Vaiana erop uit om haar volk te redden. Op haar reis ontmoet Vaiana de machtige halfgod Maui (stem van Dwayne Johnson), die haar begeleidt in haar zoektocht naar zichzelf en haar leert om een echte zeevaarder te worden. Samen varen ze over de open oceaan op een spannende reis. Ze ontmoeten enorme monsters en onmogelijke kansen, en onderweg vervult Vaiana de oude zoektocht…

Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

 • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

 • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

 • Top 10 ergste Disney slechteriken

 • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

Zoek in artikelen