Lion

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. 

    Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden. 

    Lion is de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis”. De verfilming kent een sterrencast waaronder (Oscar® genomineerde) Nicole Kidman, (Oscar® genomineerde) Roony Mara, Dev Patel en David Wenham.

  • Extra Informatie:

    Bekijk hier de trailer van Lion:

     

     

ONZE RECENSIE

onze waardering

In de dramafilm Lion gaat de Indiase vijfjarige jongen Saroo samen met zijn oudere broer op zoek naar werk. Daar verliezen ze elkaar uit het oog en Saroo komt terecht in een trein naar Calcutta. In deze stad, duizenden kilometers van zijn thuis, overleeft hij maanden op straat. Hij krijgt te maken met vele uitdagingen voordat hij door een Australisch echtpaar geadopteerd wordt. Vijfentwintig jaar later gaat hij op zoek naar zijn biologische familie. De regisseur van de film Garth Davis heeft dit waargebeurde verhaal op een zeer kundige, mooie en realistische manier verfilmd. Het verhaal dat Davis schetst is wonderbaarlijk en uniek. Dit zou al snel een melodramatische, over sentimentele tranentrekker kunnen worden maar Davis is erin geslaagd om Saroos verhaal op een krachtige manier te…

Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen