La Chana

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Antonia Santiago Amador was een van de grootste sterren in de flamencowereld. In de jaren zestig en zeventig maakte ‘La Chana’ wereldwijd furore met haar vernieuwende stijl en adembenemende ritmes. Peter Sellers, met wie ze samenspeelde in de film The Bobo (1967), vroeg haar naar Hollywood te komen. Maar op het hoogtepunt van haar carrière verdween ze ineens uit de schijnwerpers.

  La Chana geeft een inkijkje in het hart en de ziel van de zigeunerdanseres als ze na twee decennia voor één keer terugkeert op het podium. Zittend, maar nog altijd met indrukwekkend voetenwerk. De film onthult bovendien het geheim achter haar plotselinge verdwijning: achttien jaar lang was ze het slachtoffer van huiselijk geweld door haar eerste man.
  In dit meeslepende verhaal over creativiteit, ouder worden en doorzettingsvermogen toont La Chana de tegenstelling tussen de artiest op het podium en en de vrouw in haar dagelijks leven. Op IDFA 2016 groeide de documentaire van Lucija Stojevic uit tot dé festivalfavoriet en werd hij bekroond met de VPRO Publieksprijs.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: La Chana La Chana is een hartstochtelijk portret van flamencokoningin La Chana, oftewel Antonia Santiago Amador. Als 15-jarig meisje heeft ze haar eerste optreden als danseres samen met haar oom El Chano. Wat volgt is een indrukwekkende danscarrière totdat ze op haar hoogtepunt ineens uit de schijnwerpers verdwijnt. In deze documentaire vertelt La Chana over haar leven in en buiten de schijnwerpers en zien we haar in de voorbereidingen naar een eenmalige terugkeer naar het podium. La Chana is een vrouw die slechts bij een beperkt publiek bekend is. Ook het flamencodansen wordt slecht door een relatief kleine groep mensen tot hun interesses gerekend. Dit zou kunnen betekenen dat deze documentaire slechts voor een klein publiek interessant is. Maar niets is minder waar. Los…

Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Teen Wolf feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • The Butler (BIOS)

Zoek in artikelen