Paradise

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Paradise vertelt het aangrijpende verhaal van drie individuen, Olga, Jules en Helmut, wier paden elkaar kruisen tijdens WOII. De Russische aristocrate Olga is lid van het Franse verzet en wordt gearresteerd door de Nazi's omdat ze Joodse kinderen heeft helpen onderduiken in Parijs. In de gevangenis ontmoet ze Jules, een Frans politie-inspecteur en nazi-collaborateur die haar zaak moet onderzoeken. Jules is gecharmeerd van de mooie Olga en biedt haar een lichtere straf aan in ruil voor seksuele gunsten. Olga gaat akkoord, ze wil alles doen om onder vervolging uit te komen. Haar hoop op vrijheid vervaagt echter in rap tempo als de gebeurtenissen een onverwachte draai nemen. Ze wordt naar een concentratiekamp overgebracht en haar leven wordt een Hel in de Germaanse visie op het Paradijs. Tot haar verrassing ontmoet ze daar Helmut, nu een hoog SS-officier, die ze nog kent uit vrolijker tijden. De vlam tussen hen laait weer op, maar wat hen wacht is een onvermijdelijk destructieve en verwrongen relatie. Helmut is voornemens Olga te redden, en biedt haar een ontsnappingsmogelijkheid. Intussen begint het einde van het nazi-tijdperk zich af te tekenen en Olga's ideeën over het Paradijs veranderen onherroepelijk.
    Gefilmd in scherp zwart-wit, praten/biechten de personages voor de camera, en weeft Konchalovsky een verhaal dat verschillende kanten, en ideologieën van de genocide behandelt. Een krachtige parabel over het wezenlijke, menselijke verlangen te overleven.

  • Extra Informatie:

    Bekijk hieronder de trailer:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Paradise Paradise is een film over drie heel verschillende mensen in de Tweede Wereldoorlog wiens levens elkaar raken. Olga is een Russische aristocrate die in het verzet zit, Jules de Franse politie-inspecteur die haar hiervoor oppakt en Helmut de Duitse SS-officier die ze tegenkomt in het kamp. Paradise verwijst naar de Germaanse visie op het paradijs dat ze willen creëren. Dat deze visie niet voor iedereen het paradijs betekent wordt in deze film nogmaals benadrukt. Er zijn al vele films over de Tweede Wereldoorlog gemaakt maar dit thema lijkt een bijna onuitputtelijke bron voor films te zijn. Zoals ook blijkt uit Paradise welke geen moment verveeld. Het is knap hoe maker Andrei Konchalovsky de visies van verschillende kanten weet te belichten zonder de menselijkheid…

Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen