Kings

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Millie (Halle Berry) is een hardwerkende, alleenstaande moeder. Samen met haar acht geadopteerde kinderen woont ze in de wijk South Central in Los Angeles. Haar opstandige buurman Obie (Daniel Craig) is de enige witte man in de buurt die wordt gedomineerd door Afro-Amerikanen, Latino's en Koreanen.
    Na de vrijspraak van de agenten die Rodney King mishandelden nemen raciale spanningen in de wijk toe. De twee vormen een onwaarschijnlijk verbond om Millie's kinderen veilig thuis te brengen in deze chaos.
    Kings belicht de befaamde rellen van 1992 bovenal vanuit het warme, tedere perspectief van deze familie. Nu het politieke klimaat in Amerika steeds meer deze onrust van 25 jaar geleden weerspiegelt, voelt dit krachtige sociale drama helaas weer bijzonder actueel.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Kings Millie woont samen met haar 8 geadopteerde kinderen in de wijk South Central in Los Angeles. Hier breken in 1992 ernstige rellen uit nadat de agenten die Rodney King hebben mishandeld worden vrijgesproken. Het contact met haar totaal verschillende buurman Obie wordt ineens heel hecht als hij er samen met Millie alles aan doet om haar kinderen allemaal veilig thuis te krijgen.  De hele film werkt toe naar een soort escalatie op het einde. Tijdens de hele film voel je de dreiging van de snel oplopende spanningen in de wijk. De leidraad hiervoor is de rechtszaak van de agenten die Rodney King mishandelde. Met elk pleidooi van de advocaten in het voordeel van de agenten laait de boosheid weer even op. Deze combinatie maakt de boosheid van de mensen erg doorleefd en…

Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Pillen waardoor je glitterpoep krijgt

  • Once Upon A Time seizoen 7 komt eraan ondanks vertrek Emma

  • Lucy Hale onthult een fout in de intro van Pretty Little Liars

  • Nee! Dit is vreselijk Pretty Little Liars nieuws

  • Vriendinnen die samen drinken zijn gelukkiger

Zoek in artikelen