Beast

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het ongetemde ruige landschap van het eiland Jersey staat in schril contrast met het verstikkende milieu waarin de 27-jarige jonge vrouw Moll (Jessie Buckley) haar tijd doodt. Ze probeert zich los te maken uit het gezin waar ze woont met een dementerende vader en dominante, manipulatieve moeder. Een eerste ontmoeting met de mysterieuze en vrijgevochten outsider Pascal (Johnny Flynn), brengt haar het hoofd op hol. Moll is onweerstaanbaar tot hem aangetrokken. Ook als hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een serie wrede moorden op jonge vrouwen, blijft zij onwrikbaar achter Pascal staan. Gaandeweg wordt duidelijk dat beiden worstelen met een geheim uit een getroebleerd verleden, iets wat hun band nog intenser maakt. En de vraag rijst wie slachtoffer en wie dader is in deze cinematografisch wonderschone psychologische thriller.

  Beast is het sterke Britse speelfilmdebuut van regisseur Michael Pearce, met overtuigend samenspel van Jessie Buckley (War and Peace, Taboo) en Johnny Flynn (Lovesick, Clouds of Sils Maria). Deze donkere nagelbijter kreeg lovende kritieken na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Beast Het lieflijke, maar ruige Jersey is de setting van de debuutspeelfilm Beast van Michael Pearce, de plaats waar hij ook zijn jeugd doorbracht. Eerder maakte de Britse regisseur vooral kortfilms, commercials en een aantal afleveringen voor minder bekende TV-series. Zijn eerste langspeelfilm is echter onmiddellijk een schot in de roos en werd gelauwerd op het filmfestival van Toronto. Naar eigen zeggen werd Pearce geïnspireerd door ‘The Beast of Jersey’, een seriemoordenaar die in de jaren ’60 het eiland wekenlang in zijn greep had. De film begint ook met een onheilspellende ondertoon. Foto’s van vermoorde meisjes met bloemen rond, angstige blikken, een koor zingend op de achtergrond. De focus komt op de jonge Moll te liggen. Deze 27-jarige jonge vrouw (uitstekend...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen