De Dirigent

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen?

  De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren '20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chefdirigent: Karina Canellakis.

 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer: 

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De Dirigent De Dirigent is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het gaat over het leven van Antonia Brico, maar in deze film is dat niet haar naam. Ze wil dolgraag aan het conservatorium studeren, maar moet het geld zien te verdienen om haar lessen te betalen. Haar droom is om zelf dirigent te worden, en ze laat de mensen die haar zeggen dat ze het niet kan, haar niet in de weg zitten! Zoals te verwachten zit er veel muziek in De Dirigent. Het zijn vooral orkestinstrumenten, wat logisch is, gezien de naam en het thema van de film. Zelf speelt Willy piano (ze was geadopteerd en heette daarom voor het grootste deel van de film Willy), en omdat ze erg stijfjes speelt, wil ze graag lessen volgen aan het conservatorium. Ze wil meer leren, zodat ze zelf een goede dirigent kan...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen