De Kleine Heks

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De kleine heks is vastberaden de beste heks van het bos te worden. Hierdoor rolt ze samen met haar raaf Abraxas van het ene in het andere avontuur! Van zo'n heksje moét je wel houden!

  De Kleine Heks woont samen met haar raaf Abraxas diep in het bos. Ze is pas 127 - wat nog heel jong is voor een heks - en mag nog niet naar het grote heksenfeest op de Bloksberg. Maar de Kleine Heks wil heel graag dansen met de andere heksen en rondjes vliegen op haar bezemsteel, dus ze besluit er stiekem heen te gaan. Als ze wordt betrapt mag ze alleen terugkomen als ze binnen één jaar alle spreuken van het grote magische boek uit haar hoofd leert. De Kleine Heks oefent dagenlang op de gekste heksenspreuken, haalt heel wat streken uit en rolt van het ene avontuur in het andere met Abraxas en haar vriendjes Thomas en Fietje. Lukt het haar alle toverspreuken te onthouden en iedereen in het bos te overtuigen dat ze de állerbeste is?

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De kleine heks De kleine heks is 127 jaar en woont samen met haar raaf Abraxas in het bos. Eigenlijk wil ze niets liever dan met de ‘grote’ heksen meedansen op de Bloksberg tijdens het jaarlijkse heksenfeest, maar daar is ze nog te jong voor. Ze besluit er toch stiekem heen te vliegen op haar bezem, maar dan wordt ze betrapt door de andere heksen. Tenzij het De kleine heks lukt om binnen één jaar alle spreuken uit het grote magische boek uit haar hoofd te leren, mag ze niet meer terugkomen. De film De kleine heks is gebaseerd op het gelijknamige boek van Otfried Preußler uit 1957, wat een wereldwijde klassieker is. Het boek werd in maar liefst 47 talen uitgebracht. Dit jaar kwam de verfilming uit, welke in Zwitserland en Duitsland in het Duits is opgenomen en later in…

Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen