Dirty Rotten Scoundrels

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De een heeft een beschaafde en galante oplichtersact bedacht. De ander heeft...een act. In deze schitterende komedie zijn Steve Martin en Michael Caine een stel Diry Rotten Scoundrels die de Franse Riviera onveilig maken.
  Fredy Benson (Martin) is een oplichter die in Europa geen kans onbenut laat om anderen geld te ontfutselen. Lawrence Jamieson (Caine) daarentegen is een onberispelijk geklede en welgemanierde oplichter voor wie het oplichten een kunstvorm is. De praktijken van Freddy zijn hem dan ook een doorn in het oog, omdat het oplichtersvak aldus een slechte naam krijgt.
  In eerste instantie stemt Lawrence ermee in om Freddy te helpen zijn talenten en zijn garderobe op te knappen. Maar als duidelijk wordt dat de Riviera te klein is voor hen beiden, sluiten ze een weddenschap. Wie de rijken en naieve Janet Colgate (Glenne Headly) kan plukken mag aan de Riviera blijven, de ander moet verdwijnen.
  Met onwaarschijnlijk komische rollen van Martin en Caine, is Dirty Rotten Scoundrels een enorm geestige strijd om wie de slimste en wie de beste bedrieger is.

Zoek in artikelen