Kapsalon Romy

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer.

  Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma.

  De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Kapsalon Romy Romy moet noodgedwongen na school naar haar oma als haar moeder meer moet gaan werken. Dat vindt ze helemaal niks, omdat ze helemaal geen goede band hebben. Haar oma, Stine, heeft een kapsalon en heeft het daar druk mee. Langzamerhand begint Romy haar oma te helpen in de zaak, omdat ze merkt dat haar oma steeds meer begint te vergeten. Ook doet ze rare dingen, en Romy begrijpt niet waarom haar oma zo gek doet. Romy is echter vastberaden om haar oma te helpen! Kapsalon Romy is een verfilming van het gelijknamige boek van Tamara Bos. Dit is een kinderboek, en hoewel de film voor jonge kinderen ook toegankelijk is, is deze film van BosBros voor kijkers van alle leeftijden. Romy zelf is 10 jaar, en ondanks dat ze wel vindt dat oma Stine zich vreemd gedraagt, is ze...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

Zoek in artikelen