Wat is dan liefde

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Wat Is Dan Liefde krijgt echtscheidingsadvocaat Cato (Elise Schaap) de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering.

  In Wat Is Dan Liefde krijgt echtscheidingsadvocaat Cato (Elise Schaap) de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Nietsontziend je zakken vullen is niet meer van deze tijd en Cato lijkt de aangewezen persoon om de brallerige advocaten een stukje moraal bij te brengen. Ze is idealistisch, ambitieus en niet onder de indruk van het old boys network. Tot ze collega Gijs (Maarten Heijmans) ontmoet die alles vertegenwoordigt wat Cato verafschuwt. Daar waar zij als kind van gescheiden ouders vindt dat mensen zich niet zo moeten laten meeslepen door hun emoties en op een volwassen manier uit elkaar horen te gaan, gooit Gijs graag wat olie op het vuur en sleept zijn cliënten naar de rechtbank voor een ellenlange vechtscheiding. Dat verdient immers een stuk beter. De samenwerking lijkt gedoemd te mislukken maar naarmate Cato en Gijs langer met elkaar opgescheept zitten, worden ze gedwongen hun overtuigingen over liefde, huwelijk en carrière opnieuw onder de loep te nemen. Want kun je überhaupt in de liefde geloven als je van scheiden je werk hebt gemaakt?

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Wat is dan liefde? Cato is een pro in haar vak en zeer ambitieus. Als echtscheidingsadvocaat combineert zij mediation om te zorgen voor een fijne scheiding voor beide partijen, en natuurlijk de kinderen. Wanneer ze aan de slag gaat bij een groot commercieel kantoor is zij degene die het bedrijf wat normen en waarden moet bijbrengen over echtscheidingen. Al gauw treft ze daar Gijs, de stereotype advocaat die zijn zakken graag vult met geld bij een ellendige vechtscheiding in de rechtbank. Wat is dan liefde is een typische Nederlandse romcom en gelukkig worden deze de laatste jaren steeds beter. Het thema van de film is liefde, de zoektocht naar het antwoord op de vraag “Wat is dan liefde?”, en dit maakt de film ook zeker waar. Wat is dan liefde kijkt heerlijk weg en is een...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Zoek in artikelen