Glee #1, deel 1

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  De producer van Glee is niemand minder dan Ryan Murphy , ook de bedenker van hitseries als Nip/Tuck en Popular. Naast een ander woord voor vrolijkheid, is een glee ook een koorzang voor minstens drie stemmen. Murphy zong in zijn schooljaren zelf in een glee. Ook Ian Brennan, een van de schrijvers van de serie, zong mee in het schoolkoor. Deze ervaring inspireerde hem in 2005 tot het schrijven van een eerste script voor Glee.
  Een aantal van de acteurs uit Glee werden in Broadway van de toneelplanken geplukt. Zo speelde Matthew Morrison (Will Schuester) in Hairspray en The Light in the Piazza. Lea Michele (Rachel Berry) stond op het toneel in Spring Awakening en Jenna Ushkowitz (Tina Cohen-Chang) was te zien in The King and I. Acteurs zonder professionele ervaring moesten zich bewijzen door te zingen, dansen en acteren in hun audities.

  Waar gaat Glee over?
  William McKinley High School had ooit een Glee Club die aan de top stond, maar de club is inmiddels vergane glorie. Een idealistische leraar Spaans (Matthew Morrison) ontfermt zich over het amateuristische groepje zangers en dansers en is vastbesloten om winnaars van ze te maken.

  Glee: Road To Sectionals zit boordevol hartverwarmende personages en fantastische muziek… Geniet nu van deze serie op DVD en word een gleek!

Zoek in artikelen