My Sister's Keeper

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (17 stemmen)
 • Omschrijving:

  My Sister’s Keeper vertelt het verhaal van Sara (Cameron Diaz) en Brian Fitzgerald (Jason Patric), wiens gelukkige en onbezorgde gezinsleven in een klap verandert als ze horen dat hun dochter Kate (Sofia Vassilieva) leukemie heeft. Om Kate’s leven te redden, besluiten ze nog een kind te krijgen, Anna (Abigail Breslin). Een besluit dat morele en ethische vragen oproept, maar voor de familie Fitzgerald is Anna hun enige hoop om Kate in leven te houden.
  Kate en Anna hebben een band die hechter is dan die van de meeste zusjes: hoewel Kate ouder is, is ze voor haar leven afhankelijk van haar kleine zusje. De ziekte van Kate speelt een centrale rol in het gezinsleven en alle familieleden lijden hieronder op hun eigen manier. Moeder Sara zegt haar succesvolle baan als advocate op om zich volledig te kunnen richten op de overlevingsstrijd van haar dochter. Haar echtgenoot Brian voelt zich vaak machteloos en passief tegenover zijn vastberaden vrouw. En hun enige zoon, Jesse (Evan Ellingson), voelt zich bijna onzichtbaar ten opzichte van alle aandacht die naar zijn zusjes uitgaat.
  Nadat Kate en Anna talloze medische procedures en ziekenhuisopnames hebben ondergaan, besluit Anna op 11-jarige leeftijd niet meer mee te werken. Anna neemt zelfs advocaat Campbell Alexander (Alec Baldwin) in de arm om medische emancipatie af te dwingen. Er volgt een rechtzaak die een wig drijft in het gezin, terwijl Kate steeds zieker wordt…


  My Sister’s Keeper is een verfilming van het gelijknamige boek van Jodi Picoult.

Zoek in artikelen