The September Issue

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    The September Issue is een documentaire die een unieke blik gunt in de voorbereidingen van de herfsteditie van “Fashion Bible” Vogue. The September Issue verwijst naar de septembereditie van dit magazine in 2007, dat een record brak als zwaarst zijnde blad. Het glossy magazine woog ruim twee kilo en verkocht wereldwijd 13 miljoen exemplaren.

    "Fashion is a religion. Vogue is the bible."

    Filmmaker R.J. Cutler, reeds bekroond met een Emmy Award voor zijn vroegere non-fictiewerk, kreeg toestemming om Vogues befaamde hoofdredactrice Anna Wintour te volgen tijdens de vele maanden die voorafgaan aan het prestigieuze en immens populaire najaarsmagazine.
    De documentaire toont het reilen en zeilen in Vogues hoofdkwartier op Manhattan en volgt de belangrijkste fotoshoots in Parijs en Rome, zoals de covershoot met actrice / model Sienna Miller. De druk stijgt naarmate de deadline nadert en Wintour demonstreert haar beruchte bikkelharde leiderschap in elk aspect van de productie. Niets haalt de uiteindelijke uitgave zonder haar toestemming en dat zorgt vaak voor ongenoegen bij haar werknemers.
    The September Issue biedt niet alleen inzicht in de modewereld, maar ook een persoonlijk portret van Anna Wintour en de mensen uit haar naaste omgeving. Niet te missen dus voor iedereen met een hart voor mode!

    The September Issue is winnaar van de Cinematography Award op Sundance Film Festival 2009.

Toegevoegd door:

Zoek in artikelen