Dark Shadows

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  In 1752 varen Joshua en Naomi Collins met hun zoontje Barnabas naar Amerika, om daar een nieuw leven te beginnen. Maar zelfs de grote plas blijkt niet voldoende om te ontsnappen aan de vloek die hun familie kwelt.

  Twintig jaar later heeft Barnabas (Johnny Depp) de wereld aan zijn voeten. Dat wil zeggen, het stadje Collinsport in Maine. Barnabas is rijk, machtig en een onverbeterlijke playboy . Totdat hij het hart breekt van de heks Angelique Bouchard (Eva Green). Angelique vervloekt hem met een lot dat erger is dan de dood: Ze veranderd hem in een vampier en begraaft hem levend.

  Twee eeuwen later wordt Barnabas bevrijd uit zijn graftombe en bevindt hij zich in de moderne jaren 70. Hij keert terug naar Collinwood en ziet hoe zijn landhuis is veranderd in een ruïne. De excentrieke afstammelingen van de familie Collins dragen stuk voor stuk duistere geheimen met zich mee. Familiehoofd Elizabeth Collins Stoddard (Michelle Pfeiffer) roept de hulp in van psychiater dr. Julia Hoffman (Helena Bonham Carter) om haar te helpen met de familieproblemen.

 • Extra Informatie:

  - Gebaseerd op de cultserie Dark Shadows
  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Dark Shadows gaat over Barnabas Collins, zoon van een rijke Engelse familie die naar Amerika trekt om daar een vissersdorpje genaamd Collinsport op te richten. Dit loopt geheel vlekkeloos en de familie besluit er te blijven wonen in hun eigen kasteel genaamd Collinwood. Alles lijkt de familie - en Barnabas in het bijzonder - voor de wind te gaan: zo krijgt hij bijvoorbeeld voldoende aandacht van de vrouwen. Maar als hij het hart van huishoudster Angelique breekt, spreekt deze uit wraak een vloek over de familie uit. Ze blijkt namelijk een heks te zijn. Ze doet er alles aan om de familie kapot te maken: de ouders van Barnabas komen ‘door een ongeluk’ te overlijden, ze zorgt ervoor dat de liefde van Barnabas’ leven zelfmoord pleegt en verandert hem in een vampier, die…

Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • De 10 leukste winterfilms

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • Deze acteurs worden vaak samen gecast

 • Vampierfilms die je als fan moet zien

 • Fantastic Beasts fans zijn het niet eens met de casting van Johnny Depp

Zoek in artikelen