Les Misérables

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (10 stemmen)
 • Omschrijving:

  Les Misérables speelt zich af in het 19e eeuwse Frankrijk en vertelt het verhaal van ex-gevangene Jean Valjean (Hugh Jackman). Valjean wordt tientallen jaren achtervolgd door de meedogenloze agent Javert (Russell Crowe) na zijn voorwaardelijke vrijlating. Het leven van Valjean verandert voor altijd wanneer hij de zorg op zich neemt van Cosette (Amanda Seyfried), de dochter van de alleenstaande moeder Fantine (Anne Hathaway).

  Les Misérables is de verfilming van de succesvolle musical die wereldwijd al door meer dan 60 miljoen mensen is gezien. De film is geregisseerd door Tom Hooper (Academy Award winnaar voor The King's Speech). De adembenemende film Les Misérables, gebaseerd op het boek van Victor Hugo, met de bekende liedjes, waaronder I dreamed a Dream, Bring Him Home, One Day More en On My Own, worden vertolkt door een internationale sterrencast, waaronder Hugh Jackman (Jean Valjean), Oscar winnaar Russell Crowe (Javert), Anne Hathaway (Fantine), Amanda Seyfried (Cosette), Eddie Redmayne (Marius), Aaron Tveit (Enjolras), Samantha Barks (Eponine), Helena Bonham Carter (Madame Thenardier) en Sacha Baron Cohen (Thenardier).

 • Extra Informatie:

  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer van Les Misérables:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Les Misérables is oorspronkelijk een boek. De roman is al jaren oud en is in 1862 geschreven door Victor Hugo. Het boek, dat zich afspeelt in de 19e eeuw in Frankrijk, is razend populair geworden. Er zijn verschillende verfilmingen gemaakt en zelfs een Broadway musical. In de nieuwste verfilming wordt de hoofdrol vertaald door Hugh Jackman.     Jean Valjean (Hugh Jackman) stal brood voor zijn familie, waardoor hij negentien jaar de gevangenis in moest. Wanneer hij eindelijk vrij is, komt hij door zijn ‘criminele verleden’ nergens meer aan de slag en krijgt hij geen kans om zijn leven weer op te bouwen. Hij is vrij onder voorwaarden, wanneer hij weer steelt zal hij direct weer de gevangenis in gaan. Jean komt nergens naar binnen, want niemand wil een…

Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Pikante films op Netflix

 • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

 • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

 • Dit was het populairste boek van het jaar waarin jij geboren werd

Zoek in artikelen