Saving Mr. Banks

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Geïnspireerd op het bijzondere, onbekende achtergrondverhaal hoe Disney’s klassieker Mary Poppins op het witte doek tot leven kwam.

  Toen de dochters van Walt Disney hem smeekten om hun favoriete boek, P.L. Travers 'Mary Poppins', te verfilmen, beloofde hij dat. Op dat moment wist hij niet dat het 20 jaar zou duren voordat hij de belofte in vervulling kon laten gaan. Tijdens zijn missie om de rechten te verwerven, stuit Walt op een humeurige, onbuigzame schrijfster die er niet aan denkt om haar geliefde kinderjuffrouw ten prooi te laten vallen aan de Hollywood-machine.

  Maar wanneer de boeken niet meer zo goed verkopen en geldgebrek om de hoek komt kijken, gaat Travers alsnog met tegenzin akkoord om naar Los Angeles af te reizen om te luisteren naar de bewerkingsplannen van Walt Disney. Tijdens die twee weken in Los Angeles in 1961 haalt Walt Disney alles uit de kast. Gewapend met fantasierijke storyboards en vrolijke liedjes van de getalenteerde gebroeders Sherman, vuurt Walt al zijn pijlen af op P.L. Travers, maar de kribbige auteur geeft geen krimp. Het huilen staat hem nader dan het lachen wanneer hij ziet dat Travers steeds chagrijniger wordt en de rechten verder weg dan ooit lijken.

  Pas op het moment dat hij teruggrijpt op zijn eigen verleden ontdekt Walt de waarheid over de spoken die haar achtervolgen en samen brengen ze Mary Poppins opnieuw tot leven om een van de meest ontroerende films uit de geschiedenis te maken.

 • Extra Informatie:

  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer van Saving Mr. Banks:

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Mary Poppins is een van de meest bekende en geliefde Disneyfilms aller tijden en is ook de basis voor deze film. Saving Mr. Banks vertelt het ware verhaal achter Mary Poppins met in de hoofdrollen Tom Hanks en Emma Thompson. Het verhaal gaat over P.L. Travers die het boek over Mary Poppins geschreven heeft en Walt Disney die er alles aan doet om het te verfilmen. Walt Disney krijgt het echter zwaar te verduren met de eigenzinnige, verbitterde en sceptische mevrouw Travers. Hoewel er in het begin totaal geen klik is tussen de twee ontstaat er gaandeweg een band en ontdekken ze dat ze helemaal niet zoveel van elkaar verschillen. P.L. Travers lijkt uiteindelijk zelfs te ontdooien en minder verbitterd te worden. Ondanks dat Saving Mr. Banks een waargebeurd verhaal is, is het een echte…

Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

 • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

 • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

 • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

Zoek in artikelen