Divergent

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (11 stemmen)
  • Omschrijving:

    Gebaseerd op het gelijknamige boek van Veronica Roth.
     
    In de stad Chicago is de toekomstige maatschappij opgedeeld in vijf groepen. Alle 16-jarigen moeten kiezen bij welke groep zij voor de rest van hun leven willen horen. Tris Prior breekt met haar familie en kiest voor de groep Onverschrokkenheid, waar moed de meest gewaardeerde eigenschap is. Tijdens de zware en gevaarlijke inwijding moet ze haar grootste angsten onder ogen komen en leert ze om te vechten. Daarnaast begint ze nieuwe vriendschappen en valt voor haar leider Four.
     
    Ondertussen draagt Tris een groot geheim met zich mee, haar persoonlijkheidstest gaf aan dat ze ‘afwijkend’ is en bij meerdere groepen zou passen. Deze uitslag moet ze geheim houden – maar waarom is dit zo levensbedreigend?

ONZE RECENSIE

onze waardering

  Het verhaal speelt zich af in de toekomst. De wereld is vernietigd door een oorlog en Chicago is omring door een grote muur. De maatschappij is opgedeeld in vijf groepen en alle 16 jarige moeten kiezen in welke groep ze de rest van hun leven willen doorbrengen. Om dit beter te kunnen kiezen worden alle 16-jarigen aan een test onderworpen. Maar de test werkt niet zoals het moet bij Tris Prior en ze blijkt ‘divergent’ te zijn. Dit brengt haar in levensgevaar. Tris kiest niet voor de groep waar haar familie leeft en gaat voor de groep ‘Dauntless’. Hier moet ze dapper zijn, leren  vechten en haar angsten onder ogen komen. Tijdens de inwijding moet ze zorgen dat ze in de top 10 eindigt en maakt ze nieuwe vrienden. Tris en haar leraar Four ontwikkelen gevoelens voor elkaar maar…

Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • De top 10 beste boekverfilmingen

Zoek in artikelen