Hoe-kom-ik-het-EK-door filmtips

Velen zitten te trappelen tot het zaterdag 9 juni is: de eerste wedstrijd van Nederland tijdens het EK 2012. Het Bavaria jurkje ligt al klaar, het bier staat koud, de vlaggetjes hangen buiten en de vrienden zijn uitgenodigd. Het EK is echter niet voor iedereen een feest...

Sommigen gruwelen van voetbal, de oranje-koorts en alles wat erbij komt kijken. In dit kleine landje is het alleen heel moeilijk om de gekte te ontlopen. Ook op TV ontkom je er niet aan. Speciaal voor deze ik-gruwel-bij-het-horen-van-EK hebben we wat leuke filmtips op een rijtje gezet. Zo kom ook jij heelhuids de komende weken door!

New Year's Eve
New Year''s Eve speelt zich af in New York en gaat over liefde, hoop, vergiffenis, tweede kansen en een nieuw begin. Terwijl iedereen zich opmaakt voor de meest feestelijke avond van het jaar in deze bruisende stad, komen de verhalen samen van geliefden en singles die met elkaar zijn verbonden.

Bron:  New Line Cinema

The Help
De bestseller The Help (Nederlandse titel: Een keukenmeidenroman) van Kathryn Stockett wordt levendig naar het grote scherm gebracht door de indrukwekkende vertolkingen van een fenomenale cast.
The Help is een inspirerend, moedig en krachtig verhaal over zeer verschillende, bijzondere vrouwen in het zuiden van de VS van de jaren zestig in. Ze vormen een onwaarschijnlijke vriendschap terwijl ze bezig zijn met een geheim schrijfproject, een project dat tegen de maatschappij indruist en hen allemaal in gevaar brengt.

Bron: Dreamworks

The Change-Up
Als kinderen waren Mitch (Ryan Reynolds) en Dave (Jason Bateman) onafscheidelijke tegenpolen. Boezemvrienden voor het leven. Als volwassenen zijn ze langzaam uit elkaar gegroeid. Nu is Mitch jaloers op Dave, met zijn mooie vrouw en zijn vetbetaalde baan. En Dave hunkert naar het luilekkerleventje van Mitch, zonder verantwoordelijkheden of verplichtingen. Dan belanden ze, door een speling van het lot, plots in elkaars lichaam. Is het gras altijd groener aan de overkant? Kunnen ze hun oude leventje terugvinden voor ze dat van hun vriend compleet om zeep helpen? 

Bron: Richard Cartwright, Universal Studios

Claustrofobia
Eva (Carolien Spoor) is een mooie jonge studente. Als ze een prachtig appartement vindt in Amsterdam, ontmoet ze haar nieuwe buurman Alex (Dragan Bakema). Eva en haar vriendin Cynthia (Juliette van Ardenne) zijn meteen onder de indruk van deze charmante man. Na een avondje stappen, belanden ze met zijn drieën in zijn appartement. Cynthia doet haar uiterste best om Alex voor zich te winnen, uiteindelijk trekt Eva zich terug en gaat alleen naar huis. Nog helemaal in de roes van de avond, merkt ze niet dat ze niet alleen in huis is. De indringer bespringt haar en Eva raakt buiten bewustzijn. Enkele uren later ontwaakt Eva vastgeketend aan een bed in een kale betonnen kelder. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen en nog minder waaraom ze vast wordt gehouden. Haar onbekende ontvoerder verzorgt haar goed, misschien zelfs iets te goed. Pas als ze de enorme snee in haar buik ontdekt, slaat de paniek echt toe...

Bron: Snoooep Entertainment

I Don't Know How She Does It
Werkende moeder Kate, die wanhopig probeert haar huwelijk, kinderen en een stressvolle baan te combineren. Ze kan het overzicht houden tussen 9 verschillende valuta''s in 5 verschillende tijdzones, maar ook zichzelf en haar kinderen ''s ochtends binnen een halfuur klaar hebben staan voor vertrek. Daarnaast probeert ook nog een verleidelijke vrouw te zijn voor haar liefdevolle man Richard (Greg Kinnear). Wanneer Kate een belangrijke zaak krijgt toegewezen waarbij ze regelmatig naar New York moet reizen, zien zij en Richard elkaar nog minder, wat hun huwelijk flink op de proef stelt. En alsof deze situatie nog niet lastig genoeg is, blijkt haar zeer aantrekkelijke nieuwe zakenpartner Jack (Pierce Brosnan) ook een onverwachte bron van verleiding…

Bron: The Weinstein Company


Kun je niet wachten tot het EK begint? Of kijk je liever één van bovenstaande films? Zo ja, welke?

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Lucifer - seizoen 6

  • Zandvoort aan Zee - Linda van Rijn

  • Voor altijd - Pepijn Lievens

  • Max Modderman: Superheld - Matt Stanton

  • Circus der wonderen - Elizabeth Macneal

Gerelateerde artikelen

  • De ergste film clichés 

  • Young Adult top-5: september

  • Young Adult top-5: juli

  • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

  • 16 x gezellige Halloween films

Zoek in artikelen