5x Boekverfilmingen (DVD)

Boekverfilmingen zijn hot! De ene na de andere bestseller verschijnt op het witte doek; van romantische komedie tot aan fantasy. En waarom ook niet?! Het verhaal is tenslotte al verzonnen en het is leuk om eens een echt beeld van de hoofdpersonen voorgeschoteld te krijgen in plaats van je fantasie te moeten gebruiken. In de afgelopen maanden zijn er een aantal boekverfilmingen op DVD verschenen. Hoewel men toch vaak de voorkeur geeft aan de boeken zelf zitten er echt een aantal steengoede verfilmingen bij. Heb jij ze allemaal al gezien?

The Hunger Games
Scifi-drama waarin Katniss (Jennifer Lawrence) deelneemt aan de jaarlijkse Hunger Games op televisie, waarin tieners uit twaalf districten vechten tot de dood. In een nabije toekomst is het voormalige Noord-Amerika verdeeld over twaalf districten die jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. Hierbij worden de jongeren in een gigantische arena gezet, waar slechts één levend uit kan komen. De rest van het volk wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen. Wanneer het zusje van de zestienjarige Katniss Everdeen wordt geselecteerd voor The Hunger Games twijfelt ze geen moment en neemt ze haar plaats in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs.  
   
The Lucky One
Zac Efron, Taylor Schilling en Blythe Danner spelen de hoofdrollen in dit sterke, romantische verhaal naar de bestseller van Nicholas Sparks. Na zijn terugkeer uit Irak gaat marinier Logan Thibault (Efron) in North Carolina op zoek naar de onbekende vrouw op de foto die tijdens de oorlog zijn leven redde.  
   
The Twilight Saga: Breaking Dawn - part 2
Bella moet wennen aan haar nieuwe leven als vampier, maar ook als moeder. Haar dochter Renesmee is een bijzonder kind en dat is moeilijk geheim te houden. Zodra de Volturi horen van haar bestaan, vertrekken ze naar het stadje Forks om de familie uiteen te halen. Edward en de andere Cullens gaan op zoek naar hulp en vinden die bij Jacob en een aantal vampierenclans. Samen maken ze zich ze op voor de confrontatie die hun lot voorgoed zal bepalen.  
   
The Help
De bestseller The Help (Nederlandse titel: Een keukenmeidenroman) van Kathryn Stockett wordt levendig naar het grote scherm gebracht door de indrukwekkende vertolkingen van een fenomenale cast. The Help is een inspirerend, moedig en krachtig verhaal over zeer verschillende, bijzondere vrouwen in het zuiden van de VS van de jaren zestig in. Ze vormen een onwaarschijnlijke vriendschap terwijl ze bezig zijn met een geheim schrijfproject, een project dat tegen de maatschappij indruist en hen allemaal in gevaar brengt.  
   
I Don''t Know How She Does It
Werkende moeder Kate, die wanhopig probeert haar huwelijk, kinderen en een stressvolle baan te combineren. Ze kan het overzicht houden tussen 9 verschillende valuta''s in 5 verschillende tijdzones, maar ook zichzelf en haar kinderen ''s ochtends binnen een halfuur klaar hebben staan voor vertrek. Daarnaast probeert ook nog een verleidelijke vrouw te zijn voor haar liefdevolle man Richard (Greg Kinnear). Wanneer Kate een belangrijke zaak krijgt toegewezen waarbij ze regelmatig naar New York moet reizen, zien zij en Richard elkaar nog minder, wat hun huwelijk flink op de proef stelt. En alsof deze situatie nog niet lastig genoeg is, blijkt haar zeer aantrekkelijke nieuwe zakenpartner Jack (Pierce Brosnan) ook een onverwachte bron van verleiding…  

Heb jij bovenstaande films al gezien? Zo ja, welke vond je het beste?

Nieuwste artikelen

  • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

  • Smash - Margje Woodrow

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

  • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

Gerelateerde artikelen

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

  • 18 x de leukste filmseries

Zoek in artikelen