5x Waargebeurd (DVD)

Fictieve verhalen zijn leuk, maar films die gebaseerd zijn op waargebeurde feiten hebben toch altijd nét even iets extra''s. De emoties die de personages doormaken in dergelijke films en de situaties waarin ze zich bevinden, laten vaak een veel grotere indruk op de kijker achter, omdat deze zich continue beseft dat iemand dit in het echt heeft meegemaakt. Je wordt overspoeld door verdriet, blijdschap en je laat je misschien zelfs wel inspireren. Wij hebben voor jullie een top-5 samengesteld van films die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen.

The Impossible
Maria (Watts), Henry (McGregor) en hun drie zoontjes brengen hun wintervakantie door in Thailand. Ze genieten intens van de mooie dagen samen in dit tropisch paradijs. Maar op de ochtend van 26 december, terwijl de familie aan het zwembad uitrust van het Kerstfeest van de avond ervoor, beeft de aarde in de Indische Oceaan. Uit het niets verrijst plots een muur van water.
   
Magic Mike
Mike (Channing Tatum), een ervaren stripper, neemt een jonge jongen genaamd The Kid (Alex Pettyfer) onder zijn hoede en leert hem de fijne kunst van het strippen, feesten, vrouwen versieren en gemakkelijk geld verdienen.
   
We Bought a Zoo
Na een onstuimige periode besluit de alleenstaande vader Benjamin Mee dat zijn familie een nieuwe start nodig heeft. Hij verhuist samen met zijn twee kinderen naar de meest onwaarschijnlijke plaats: een in verval geraakte dierentuin. Wanneer Benjamin wordt geconfronteerd met vluchtende slangen, een depressieve beer en een zieke tijger slaat de paniek toe. Met de hulp van dierenverzorger Kelly doen Benjamin en zijn kids er alles aan om de dierentuin te redden
   
The Vow
Paige (Rachel McAdams) en Leo (Channing Tatum) zijn pas getrouwd stel als ze een auto-ongeluk krijgen, waardoor Paige in een coma raakt. Wanneer Paige met geheugenverlies uit haar coma ontwaakt, is Leo een vreemde voor haar. Leo is echter vastbesloten om haar liefde terug te winnen.
   
My Week with Marilyn
In de zomer van 1956 bracht filmicoon Marilyn Monroe voor het eerst een bezoek aan Engeland voor de opnames van The Prince and the Showgirl, waarin zij het scherm deelde met Brits acteur en legende Sir Laurence Olivier, die de film tevens regisseerde. In dezelfde zomer mocht de net aan Oxford afgestudeerde Colin Clark voor het eerst voet zetten op een filmset. Hij neemt een baantje aan als 3e assistent op de set van The Prince and the Showgirl, een ervaring waar hij 40 jaar later een boek over schrijft.

Heb jij bovenstaande films al gezien? Zo ja, welke vind je het beste?

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Young Adult top-5: september

  • Boeken top-5: een tikkeltje stout

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen