5x Swing-de-pan-uit DVD's

Gaat jouw hart sneller kloppen van heerlijke dansmoves? Zit je altijd vol bewondering voor de buis als So You Think You Can Dance bezig is en droom je ervan dat jij zelf op het podium staat en mensen jaloers laat smachten naar jouw danskunsten? Dan kun je een heerlijke dansfilm op zijn tijd natuurlijk wel waarderen. Wij hebben 5 DVD’s voor je op een rijtje gezet, die misschien qua acteerwerk niet altijd even sterk zijn, maar waarbij stilzitten zeker geen optie is!

Magic Mike
Mike (Channing Tatum), een ervaren stripper, neemt een jonge jongen genaamd The Kid (Alex Pettyfer) onder zijn hoede en leert hem de fijne kunst van het strippen, feesten, vrouwen versieren en gemakkelijk geld verdienen.  
   
StreetDance 2
In deze spectaculaire (3D) dansfilm gaan Ash (Falk Hentschel) en zijn maatje Eddie (George Sampson) op zoek naar de beste dansers van Europa om een dance crew te vormen. Samen met hen gaat hij de strijd aan tegen zijn grote concurrenten uit Amerika. In Barcelona ontmoeten ze de, in eerste oogopslag onschuldige, straatartiest The Legend (Niek Traa). Wanneer Eddie de bloedmooie Eva (Sofia Boutella) introduceert aan Ash, valt hij gelijk voor haar. Maar weet zij met haar sensationele dans ook de rest van de crew, te overtuigen…?  
   
Step Up 4: Miami Heat
Step Up 4 is het nieuwe hoofdstuk in de succesvolle Step Up-reeks. Dit keer verplaatst de film zich naar het zonnige Miami waar Emily, de dochter van een rijke zakenman, haar droom om professioneel danseres te worden wil verwezenlijken. Emily ontmoet daar Sean; een aantrekkelijke jongen die leiding geeft aan een dans crew die grote en vernieuwende flash mobs maakt. De crew, die zichzelf The Mob noemt, is vastbesloten om een wedstrijd te winnen waarmee ze een flink geldbedrag kunnen verdienen. Emily''s vader werkt echter aan een bouwproject waarbij de wijk waar de leden van The Mob leven in gevaar komt en duizenden mensen hun huis dreigen kwijt te raken. Emily en Sean binden samen de strijd aan tegen het ontwikkelingsbedrijf van Emily''s vader. Ze veranderen de flash mobs in protest mobs met het risico dat ze hun eigen dromen moeten opgeven voor een hoger doel.  
   
Body Language
Net als de vijf beste Nederlandse danscrews naar een wedstrijd in New York vertrekken, wordt hun subsidie ingetrokken. De reis lijkt definitief niet door te gaan. Vijf diehards, allen uit totaal verschillende danscrews, besluiten als enige toch te gaan. Pas in New York beseffen ze wat ze hebben gedaan. Ze zitten zonder geld, zonder plan en zonder eigen crew. Ze zijn natuurlijk gekomen om te dansen, dus er zit maar één ding op...  
   
Black Swan
Misschien lijkt deze film een vreemde eend in de bijt in dit lijstje, maar hij bevat toch zeker wel jaloersmakende dansmoves!

Nina (Natalie Portman) is een ingetogen maar schitterende danseres die streeft naar perfectie. Ze sleept de hoofdrol van het Zwanenmeer in de wacht, onder begeleiding van de mysterieuze Thomas (Vincent Cassel). Tegenover haar rivale Lily (Mila Kunis) probeert Nina het beste uit zichzelf te halen om de dualiteit van haar personage uit te beelden. De huiveringwekkende dans is een aanzet tot perfectionering en zelfs afgrijzen.

Mis je nog een swingende film in dit rijtje? Zo ja, welke?

Nieuwste artikelen

  • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

  • 16x de leukste musical films

  • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

  • Recensie: Dune

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • Deze acteurs zijn getrouwd met hun tegenspelers

Zoek in artikelen