5x Briljante boekverfilmingen (DVD)

Naast boeken houden wij natuurlijk ook veel van films. Lekker languit op de bank en genieten maar. Om the best of both worlds te combineren zocht Chicklit.nl de vijf beste boekverfilmingen voor je uit. Niet altijd zin om uren te lezen? Of heb je een boek gelezen en ben je benieuwd naar de film? Dan is deze top-5 zeker een aanrader! Ga er lekker voor zitten en geniet van deze toppertjes!

The Great Gatsby (Naar het boek van F. Scott Fitzgerald)
The Great Gatsby vertelt in de typische Fitzgerald-stijl het verhaal van beginnend schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) die in het voorjaar van 1922 de Amerikaanse provincie verruilt voor New York City. Het is een tijd van losse moraal, betoverende jazz, illegaliteit en aandelen die tot in de hemel groeien. Op jacht naar zijn Amerikaanse Droom belandt Nick in de wereld van de mysterieuze miljonair en partyliefhebber Jay Gatsby. Ook ontmoet hij zijn nicht, Daisy (Carey Mulligan) en haar adellijke echtgenoot en rokkenjager Tom Buchanan. Nick raakt verzeild in de fascinerende wereld van de superrijken, vol illusies, liefde en bedrog. Hij ziet het allemaal gebeuren en schrijft een verhaal over onmogelijke liefdes, dromen en tragedies en houdt zo de moderne maatschappij een spiegel voor.
   
The Hunger Games (Naar het boek van Suzanne Collins)
Scifi-drama waarin Katniss (Jennifer Lawrence) deelneemt aan de jaarlijkse Hunger Games op televisie, waarin tieners uit twaalf districten vechten tot de dood. In een nabije toekomst is het voormalige Noord-Amerika verdeeld over twaalf districten die jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. Hierbij worden de jongeren in een gigantische arena gezet, waar slechts één levend uit kan komen. De rest van het volk wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen. Wanneer het zusje van de zestienjarige Katniss Everdeen wordt geselecteerd voor The Hunger Games twijfelt ze geen moment en neemt ze haar plaats in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs.
   
Les Misèrables (Naar het boek van Victor Hugo)
Les Misérables speelt zich af in het 19e eeuwse Frankrijk en vertelt het verhaal van ex-gevangene Jean Valjean (Hugh Jackman). Valjean wordt tientallen jaren achtervolgd door de meedogenloze agent Javert (Russell Crowe) na zijn voorwaardelijke vrijlating. Het leven van Valjean verandert voor altijd wanneer hij de zorg op zich neemt van Cosette (Amanda Seyfried), de dochter van de alleenstaande moeder Fantine (Anne Hathaway).

De adembenemende film Les Misérables, gebaseerd op het boek van Victor Hugo, met de vele bekende liedjes, wordt vertolkt door een internationale sterrencast, waaronder Hugh Jackman (Jean Valjean), Oscar winnaar Russell Crowe (Javert), Anne Hathaway (Fantine), Amanda Seyfried (Cosette), Eddie Redmayne (Marius), Aaron Tveit (Enjolras), Samantha Barks (Eponine), Helena Bonham Carter (Madame Thenardier) en Sacha Baron Cohen (Thenardier).
   
The Twilight Saga: Eclipse (Naar het boek van Stephenie Meyer)
In de film wordt Bella Swan (Kristen Stewart) opnieuw omringd door gevaar. Seattle wordt opgeschrikt door een opeenvolging van een serie mysterieuze moorden. Te midden van al deze gebeurtenissen wordt Bella, die haar eindexamen nadert, gedwongen te kiezen tussen liefde, Edward (Robert Pattinson) en vriendschap, Jacob (Taylor Lautner). Bella’s keuze kan de eeuwige rivaliteit tussen vampiers en weerwolven weer doen oplaaien, en dat weet ze maar al te goed. Een aaneenschakeling van gebeurtenissen zetten de verhoudingen van Bella, Edward en Jacob flink onder druk. Dit alles terwijl er een hevige strijd gaande is tegen de Newborns, die in Eclipse op spectaculaire wijze tot uitbarsting komt.
   
The Perks of Being a Wallflower (Naar het boek van Stephen Chbosky)
Een ontroerend drama over de prachtige hoogtepunten en verschrikkelijke dieptepunten op de weg van tiener naar het volwassen leven. De film behandelt de voor velen herkenbare onderwerpen als populariteit, eerste liefde en seks - en de echte vrienden die je tijdens alle verwarrende en lastige situaties door dik en dun bijstaan.

Wat is jouw favoriete boekverfilming?

Nieuwste artikelen

  • De Mitford Moorden: Unity - Jessica Fellowes

  • 10 x Badboy Young Adult boeken

  • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

  • De 10 beste momenten van Nick in New Girl

  • De beste volwassen tekenfilms

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen