5x Genieten van Jennifer Lawrence

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn: het nieuwe deel in de The Hunger Game-reeks, The Hunger Games: Catching Fire, draait sinds deze week in de bioscoop! Net als in het eerste deel vertolkt Jennifer Lawrence in deze nieuwe film weer de (hoofd)rol van Katniss Everdeen. Maar we kennen Jennifer natuurlijk ook van andere films. Van welke precies? Wij zetten de vijf leukste voor je op een rijtje. 

 

Scifi-drama waarin Katniss (Jennifer Lawrence) deelneemt aan de jaarlijkse Hunger Games op televisie, waarin tieners uit twaalf districten vechten tot de dood. In een nabije toekomst is het voormalige Noord-Amerika verdeeld over twaalf districten die jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. Hierbij worden de jongeren in een gigantische arena gezet, waar slechts één levend uit kan komen. De rest van het volk wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen. Wanneer het zusje van de zestienjarige Katniss Everdeen wordt geselecteerd voor The Hunger Games twijfelt ze geen moment en neemt ze haar plaats in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs.

Bron: Lionsgate

X-men: First Class (2012)
In X-men First Class zien we hoe grote gebeurtenissen in de wereld het begin inluiden van de epische X-Men saga. De film vertelt het verhaal over het ontstaan van de hechte vriendschap tussen Charles Xavier en Erik Lensherr, beter bekend als Professor X en Magneto, die voor het eerst hun krachten ontdekken. Samen met andere mutanten proberen zij de wereld te redden van Armageddon. Maar als er een kloof ontstaat tussen de twee vrienden, mondt die uit in de eeuwigdurende oorlog tussen de Brotherhood van Magneto en de X-Men van Professor X. 

Bron: Marvel, 20th Century Fox

Silver Linings Playbook (2013)
Pat Solatano is een man die alles van de zonnige kant bekijkt. Nadat hij uit het ziekenhuis ontslagen is en hij zijn vrouw verloren heeft aan een andere man, is hij er van overtuigd dat hij haar weer voor zich kan winnen en zijn leven weer op de rails kan krijgen. Pat verhuist terug naar zijn ouders en wijdt zich geheel aan de opgave om de man te worden die zijn vrouw altijd had gewild. Maar dan ontmoet hij Tiffany, een mooie vrouw wiens leven ook anders is gelopen dan ze dacht.

Bron: Warner Bros.
Like Crazy (2012)

Like Crazy illustreert op prachtige wijze hoe opwindend en mooi, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar, je eerste liefde is. Wanneer een Britse studente verliefd wordt op haar Amerikaanse studiegenoot, beginnen ze een hartstochtelijke relatie die hun leven voorgoed verandert. Maar door onvoorziene omstandigheden komt hier plots een einde aan. Deze “krankzinnig vindingrijke en totaal onweerstaanbare” film laat zien hoe een stel omgaat met de echte problemen van het samen zijn en het alleen zijn.

Bron: Miramax

Winter's Bone (2011)
De 17-jarige Ree woont samen met haar broertje, zusje en zieke moeder, voor wie zij zorgt, in het ruige Ozark gebergte. Wanneer zij hoort dat haar criminele vader hun huis als borg heeft opgegeven om onder zijn gevangenisstraf uit te komen, en vervolgens is verdwenen, besluit ze hem te gaan zoeken. Met gevaar voor eigen leven begint Ree een zoektocht vol leugens en bedreigingen van verre familieleden om zo de waarheid achter haar vaders geheimen te achterhalen.

Bron:  ‎Anonymous Content‎

Welke Jennifer Lawrence movie is jouw favoriet?

De Hongerspelen-cadeaubox

 • Auteur:

  Suzanne Collins
 • Verschenen:

  26 oktober 2012
 • Uitgave:

  ISBN 9789000314522
  Uitgever Van Goor
 • Oorspronkelijke titel:

  The Hunger Games, Catching Fire, Mockingjay
 • Ondertitel:

  Hongerspelen, Vlammen, Spotgaai
 • Uitgever:

  Van Goor
 • Genre:

  Fantasy & SciFi
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (26 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wie kent De Hongerspelen nog niet? Dé successerie die sinds maart 2012 niet meer weg te denken is uit de Bestseller 60, na de zeer succesvolle verfilming. Jong en oud geniet van deze meeslepende serie die zich bijna niet in woorden laat vatten. De meest gehoorde reactie is dat fans teleurgesteld waren dat ze moesten wachten op het volgende boek. Maar daar brengt deze box verandering in! Voor alle verzamelaars en ultieme Hongerspelen-fans brengt Van Goor een unieke cadeaubox: de complete trilogie in gebonden uitgave, met nieuwe omslagen, in een fraai uitgevoerde cassette.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

 • Ochtendgloren - Corina Bomann

 • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

 • Moederdag: boeken top-5

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Pikante films op Netflix

 • De top 10 beste boekverfilmingen

 • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen