Biostip: Saving Mr. Banks

Mary Poppins, wie kent haar niet? Maar ken je ook het verhaal achter dit stukje jeugdsentiment? Disney brengt halverwege december dit bijzondere (en waargebeurde) verhaal naar de bioscoop. Wat Chicklit.nl betreft een echte aanrader! Saving Mr. Banks is een ontroerende, bijzondere, mooie en ook zeker grappige film. Ben jij al nieuwsgierig? Dat komt goed uit: Chicklit.nl mag namelijk vrijkaarten weggeven!


Over de film
Toen de dochters van Walt Disney hem smeekten om hun favoriete boek, Mary Poppins, te verfilmen, beloofde hij dat. Op dat moment wist hij niet dat het 20 jaar zou duren voordat hij die belofte in vervulling kon laten gaan. Tijdens zijn missie om de rechten te verwerven, stuitte Walt op een humeurige, onbuigzame schrijfster die er niet aan denkt om haar geliefde kinderjuffrouw ten prooi te laten vallen aan de Hollywood-machine. Maar wanneer de boeken niet meer zo goed verkopen en geldgebrek om de hoek komt kijken, gaat Travers (Emma Thompson) alsnog met tegenzin akkoord om naar Los Angeles af te reizen om te luisteren naar de bewerkingsplannen van Walt Disney (Tom Hanks). Tijdens die twee weken in Los Angeles in 1961 haalt Walt Disney alles uit de kast. Gewapend met fantasierijke storyboards en vrolijke liedjes van de getalenteerde gebroeders Sherman, vuurt Walt al zijn pijlen af op P.L. Travers, maar de kribbige auteur geeft geen krimp. Het huilen staat hem nader dan het lachen wanneer hij ziet dat Travers steeds chagrijniger wordt en de rechten verder weg dan ooit lijken. Pas op het moment dat hij teruggrijpt op zijn eigen verleden ontdekt Walt de waarheid over de spoken die haar achtervolgen en samen brengen ze Mary Poppins opnieuw tot leven om een van de meest ontroerende films uit de geschiedenis te maken.

Première: Donderdag 12 december 2013
Genre:  Biografisch , Drama , Komedie
Speelduur: 125 minuten
Taal: Engels
Distributeur: Walt Dinsey Company

Links:
- Walt Disney Nederland heeft een eigen Facebook-pagina
- Ook zijn ze te volgen op Twitter
 
Nieuwsgierig naar de film? Bekijk hier alvast de trailer:


Winnen!!
Wil jij ook het ware verhaal achter de Disney-magie van Mary Poppins ontdekken? Heb je zin in een film vol jeugdsentiment? Heb je een voorliefde voor Disney-films? Of ga je gewoon graag naar de bioscoop? In alle gevallen kan Chicklit.nl je blij maken. Wij mogen namelijk 3x2 vrijkaarten voor Saving Mr. Banks weggeven!
 
Kans maken?
Log in met je account op Chicklit.nl en beantwoord de vraag:
Waarom wil jij graag 2 vrijkaarten voor Saving Mr. Banks winnen? 

Laat ook je naam en adres achter in het afgeschermde invulveld!

Meedoen kan tot 19 december 2013! 

Nieuwste artikelen

  • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Winnen: 5x Zomeravond van Suzanne Vermeer

Zoek in artikelen