Toffe nieuwe boekverfilmingen in 2014!

Krijg jij nooit genoeg van jouw favoriete boeken? Lees je ze het liefste keer op keer en hoop je altijd dat jouw favoriete helden uiteindelijk op het witte doek zullen verschijnen? Dan kan 2014 voor jou vast niet meer stuk; er staan een hoop toffe boekverfilmingen op de planning! Kijk hier welke je vast in je agenda kunt noteren. Wij staan al te popelen. Jij?

Vampire Academy 

Vanaf 20 februari 2014 in de bioscoop: Vampire Academy - fantasyfilm gebaseerd op de bestsellerreeks Academicus Vampyrus van Richelle Mead.

Twee meiden die studeren aan een school voor vampiers zijn op een hele bijzondere manier met elkaar verbonden. Rose (Zoey Deutch) is niet alleen hartsvriendinnen met Lissa (Lucy Fry), ze wordt ook opgeleid tot haar beschermer. Niet zonder reden, want Lissa is prinses en troonopvolger van de Moroi – zoals vreedzame, sterfelijke vampiers heten. Rose traint er graag hard voor, ook omdat ze extra vechtlessen krijgt van de knappe Dimitri (Danila Kozlovsky) voor wie ze wel wat voelt. Ze zal iedere les nodig hebben, want de Strigoi – onsterfelijke, evil vampiers – zullen er alles aan doen om Lissa het leven onmogelijk maken. Alsof het leven op school nog niet ingewikkeld genoeg is… 


Divergent
Vanaf 27 maart 2014 in de bioscoop: Divergent - sciencefictionfilm gebaseerd op het boek Inwijding van Veronica Roth.

In de stad Chicago is de toekomstige maatschappij opgedeeld in vijf groepen. Alle 16-jarigen moeten kiezen bij welke groep zij voor de rest van hun leven willen horen. Tris Prior breekt met haar familie en kiest voor de groep Onverschrokkenheid, waar moed de meest gewaardeerde eigenschap is. Tijdens de zware en gevaarlijke inwijding moet ze haar grootste angsten onder ogen komen en leert ze om te vechten. Daarnaast begint ze nieuwe vriendschappen en valt voor haar leider Four. Ondertussen draagt Tris een groot geheim met zich mee, haar persoonlijkheidstest gaf aan dat ze ‘afwijkend’ is en bij meerdere groepen zou passen. Deze uitslag moet ze geheim houden – maar waarom is dit zo levensbedreigend? 


 
The Book Thief
Vanaf 27 maart in de bioscoop: The Book Thief - oorlogsdrama gebaseerd op de internationale bestseller van Markus Zusak.

The Book Thief vertelt het verhaal van Liesel (Sophie Nélisse), een bijzonder en helfdhaftig meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland naar een pleeggezin wordt gestuurd. Ze leert lezen onder aanmoediging van haar nieuwe familie en Max (Ben Schnetzer), een Joodse vluchteling die door hen verborgen wordt gehouden in de kelder. Voor Liesel en Max is de kracht van woorden en verbeelding de enige manier om te ontsnappen aan de ingrijpende gebeurtenissen om hen heen. The Book Thief is een inspirerend verhaal over doorzettingsvermogen en de veerkracht van de mens.100-jarige man die uit het raam klom en verdween
Vanaf 17 april 2014 in de bioscoop: 100-jarige man die uit het raam klom en verdween - komisch drama gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jonas Jonasson.

Allan wordt honderd en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, maar de jarige krijgt het op zijn heupen en vertrekt kort voordat het feest losbarst. De tijd die hem rest kan hij beter besteden en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Allan begint aan een roadtrip waarbij hij van het ene in het andere avontuur terecht komt. Tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue. 


 
The Fault in Our Stars
Vanaf 5 juni 2014 in de bioscoop: The Fault in Our Stars - Drama gebaseerd op de wereldwijde bestseller Een weeffout in onze sterren van John Green.

Gone Girl
Vanaf 2 oktober 2014 in de bioscoop: Gone Girl - Thriller gebaseerd op het boek Verloren vrouw van Gillian Flynn.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 
Vanaf 19 november 2014 in de bioscoop: The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 - sciencefictionfilm gebaseerd op het derde deel in de Hongerspelen-trilogie van Suzanne Collins: Spotgaai

Fifty Shades of Grey
Vanaf 12 februari 2015 in de bioscoop: Fifty Shades of Grey - de langverwachte verfilming van de erotische roman Vijftig tinten grijs van E.L. James. 

Op welke boekverfilming zit jij met smart te wachten?

Nieuwste artikelen

  • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

  • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

  • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

  • De regel van drie - Sam Ripley

  • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • 18 x de leukste filmseries

Zoek in artikelen