5x Powervrouwen films voor een 'anti-Valentijn'

Ben je helemaal klaar met al het romantische gezwijmel en Valentijnsdag geneuzel om je heen? Komen alle mannen, hartjes en verliefde stelletjes je strot uit? Dan kun je volgens ons wel een dosis vrouwenpower gebruiken komende vrijdag. Geen zoetsappige romcoms voor jou dit jaar, maar heerlijke powervrouwen films. You go girl! Speciaal voor jou maakten we daarom deze film top-5. Enjoy!

The Hunger Games (2012)
Scifi-drama waarin Katniss (Jennifer Lawrence) deelneemt aan de jaarlijkse Hunger Games op televisie, waarin tieners uit twaalf districten vechten tot de dood. In een nabije toekomst is het voormalige Noord-Amerika verdeeld over twaalf districten die jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. Hierbij worden de jongeren in een gigantische arena gezet, waar slechts één levend uit kan komen. De rest van het volk wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen. Wanneer het zusje van de zestienjarige Katniss Everdeen wordt geselecteerd voor The Hunger Games twijfelt ze geen moment en neemt ze haar plaats in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs.  


The Help (2011)
De bestseller The Help (Nederlandse titel: Een keukenmeidenroman) van Kathryn Stockett wordt levendig naar het grote scherm gebracht door de indrukwekkende vertolkingen van een fenomenale cast. The Help is een inspirerend, moedig en krachtig verhaal over zeer verschillende, bijzondere vrouwen in het zuiden van de VS van de jaren zestig in. Ze vormen een onwaarschijnlijke vriendschap terwijl ze bezig zijn met een geheim schrijfproject, een project dat tegen de maatschappij indruist en hen allemaal in gevaar brengt.  


Charlie's Angels (2000)
Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu spetteren in dezehedendaagse film-uitvoering, vol actie, humor en natuurlijkbeeldschone "Angels". Bill Murray is Bosley, de wat klunzigecontactpersoon tussen Charlie en zijn Angels. De drie wordeningehuurd om een jonge sofware-magnaat te bevrijden uit deklauwen van een hebberige concurrent. Het blijkt eenopdracht met een dubbele bodem, waar veel meer achterzit dan de meiden aanvankelijk dachten. De Angels moetenal hun vrouwelijke charmes en vechttechnieken aanwendenom zichzelf, Charlie en de wereld te redden. Maar voor hen is dat geen probleem!  


Knight and Day (2010)
Tom Cruise en Cameron Diaz schitteren in de verleidelijke actiekomedie Knight and Day. In dit spannende avontuur met internationale allure lopen een rebelse spion (Cruise) en een vrouwelijke automonteur uit Boston (Diaz) elkaar tegen het aangename lijf. Voordat ze het weten vormen ze een gewaagd team en bevinden ze zich in een gevaarlijk machtsspel met onverwachte wendingen. Knight and Day is een verrassende actiefilm waarin de kogels je om de oren vliegen en de vonken er vanaf spatten!  


Brave (2012)
Op de ruige en geheimzinnige hoogvlakten van Schotland worden al eeuwenlang verhalen over mystieke legenden en legendarische gevechten van generatie op generatie doorgegeven...

Disney Pixars Brave vertelt het heldhaftige verhaal van Merida, een geoefende boogschutter en de impulsieve dochter van koning Fergus en koningin Elinor. Merida is vastbesloten om haar eigen levenspad te vormen en trotseert een eeuwenoud gebruik dat heilig is voor de bandeloze en luidruchtige heren van het land: de enorme heer MacGuffin, de norse heer Macintosh en de humeurige heer Dingwall. Merida's acties leiden onbedoeld tot chaos en woede in het koninkrijk. Als ze hulp zoekt bij een excentrieke wijze oude vrouw, wordt haar een noodlottige wens geschonken. Het gevaar dat daarop volgt dwingt Merida om haar heldhaftige kanten te verkennen (inclusief die van haar slimme en ondeugende broertjes) om zo een afschuwelijke vloek op te heffen voor het te laat is en te ontdekken wat ware moed is.  


Wat is jouw favoriete powervrouwen film?

Nieuwste artikelen

  • Storytel lanceert de Stephen King escape room ter gelegenheid van exclusieve lancering

  • Het negende huis - Leigh Bardugo

  • Toekomst Wednesday veelbelovend na succesvol debuut

  • Trailer van That '70s Show reboot is uit!

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • De ergste film clichés 

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen